Hogyan élj együtt egy „hangulatemberrel”? – 7 tanács
2020-09-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Vannak emberek, akik olyan szeszélyesek, mint az időjárás. Egyik pillanatban még szinte a felhők fölött érzik magukat a boldogságtól, míg a következőben már a világ összes depressziója nyomja a vállukat. Ez a partnerük számára elviselhetetlen lehet, ha nem tudja helyén kezelni a dolgokat.

A legfontosabb, hogy meg tudj különböztetni egy rossz napot valami sokkal súlyosabb problémától.

Olvass tovább, és ismerj meg 7 ötletet, amely segíthet együtt élni egy „hangulatemberrel”!

1. Ne vegyél mindent magadra!

Ha a párodnak rossz napja van, arról valószínűleg nem Te tehetsz, ezért nem is kell semmit sem csinálnod, vagy a saját viselkedésen változtatnod. De mi van akkor, ha rajtad vezeti le az összes negatív érzelmét és dühét? Az már nagy gond. Egy párkapcsolati piros zászló, amelyet nem árt idejében észrevenned. Az ő rossz hangulata az ő felelőssége, amit neki kell elsősorban tudni kezelni. Te nem kontrollálhatod az ő érzéseit. Csendben hagyhatod, hogy kitombolja magát, és ha megnyugszik, akkor fontos, hogy beszéljetek róla.

Ezt is olvasd el! - 6 személyiségtípus, akiktől menekülnöd kell a párkapcsolatban

2. Ajánld fel a támogatásod!

Ha mellette állsz, és segítő kezet nyújtasz felé, az mindig beválik. Ez persze továbbra sem jelenti azt, hogy Neked kellene megoldani az ő problémáját, csak azt jelenti, hogy kisírhatja magát a válladon, meghallgatod minden bánatát, és ezzel könnyíthetsz a lelkén. Biztosan értékelni fogja azokat az apró gesztusaidat, amelyekkel elviselhetőbbé teszed a napját, vagy amitől jobban érzi magát.

3. Hagyj neki szabad teret!

Néha az a legjobb megoldás, ha hagyod, hogy kicsit egyedül legyen. Szervezzetek külön programot, vagy néhány órára engedd, hogy egyedül lehessen otthon, és azt csinálhasson, amihez kedve van.

4. Beszéljetek róla sokat!

Ha ezek a hangulatváltozások negatívan érintik a kapcsolatotokat, akkor mielőbb beszélnetek kell róla. Magyarázd el neki kedvesen és türelmesen, hogy mitől félsz, és miért zavaró az ingatag lelkiállapota. Kérdezd meg tőle, hogy miért történik ez vele, és mire lenne szüksége. Kiderülhet, hogy talán eddig azt gondolta, erről csak ő tud, és Te észre sem vetted. Egy ilyen beszélgetéstől közelebb kerülhettek egymáshoz, és segíthet átlendülni a nehéz pillanatokon.

5. Légy teljesen őszinte!

Mondj el mindent arról, hogy érintenek a hangulatváltozásai, vagy a depressziós rohamai. Persze nincs szükség arra, hogy bármiért is hibáztasd, csak kedvesen vezesd rá a felismerésre. Egy kapcsolatban fontos, hogy mindketten nyíltan felvállaljátok az érzelmeiteket. Ha viszont a partnered meghallgatni se akar, akkor sajnos ez a szerelem nem lesz hosszú életű.

6. Vigyázz magadra!

Meg kell tanulnod, hogyan óvd meg magad a párod negatív érzelmeitől, hogy a Te életkedvedet ne vegye el. Persze szükség van az együttérzésre, de nem szabad, hogy Téged is magával rántson.

7. Fontold meg, hogy kérsz-e külső segítséget?

Egy közeli barát vagy egy szakember sokat segíthet ilyen helyzetben, persze csak akkor, ha a partnered is nyitott rá. Semmit nem kényszeríthetsz rá, megoldani csak ő tudja a saját személyes problémáját.

Légy mindig megértő és nyitott, egy támasz, aki mindig ott áll mellette, ennél többet nem tehetsz.