Hogyan ápoljuk a hajat tavasszal?
2022-03-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A március beköszöntével a tavasz is remélhetőleg eljön. Tavasszal nem csak a természet újul meg, de mi is szeretünk kilépni a téli szürkeségből, és kis újdonságot hozni a mindennapjainkba, kinézetünkbe.

Lassan eltehetjük a spakáinkat, a kapucnit, és ismét előkerülhetnek a szépen megformázott frizurák, a gyönyörű, fényes hajunk, amire télen talán kevesebb energiát fektetünk, mint az év többi szakaszában.

A tél magával hordozza sajnos, hogy a sapkák miatt gyakrabban van szükség hajmosásra, ami száraz, töredezett hajhoz vezethet. Ajánlott a heti egy-két alkalomnál sűrűbben mosott hajat fokozatosan lecsökkenteni ennyi időre, hogy megóvjuk a szerkezetét. Az sem mindegy, milyen sampont választunk, hiszen ezeknek is különböző fajtái vannak. Mindegyikre rá van írva, milyen állapotú hajra javallott, illetve vannak kimondottan göndör vagy szőke hajra samponok.

Sampon mellett nem árt, ha balzsamot is választunk, mert ez segíti a haj könnyebb kezelhetőségét és védi a szerkezetét. Nem kell minden hajmosásnál alkalmazni, elég heti egyszer, viszont akkor hagyjunk neki elegendő időt arra, hogy bejussanak a hasznos anyagok a haj szerkezetébe.


Ahogy jön a melegebb idő, egyre kevesebbet kell majd a hajszárítót is elővennünk. Magától is megszáradhat a haj, ám, ha érezzük, hogy szükség van a hajszárító segítségére, állítsuk a leggyengébb fokozatra.

Bár sokan nem hiszik el, de az étkezés minősége és a testmozgás is befolyásolja a haj állapotát. A haj proteinekből tevődik össze, így ajánlott megfelelő mennyiségben gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, amik belülről fogják a hajkoronát és a hajszálakat tápláni.

Forrás: Életmódcentrum