Hiába van nagy hagyománya, Bódiéknál idén elmarad a húsvét
2020-04-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Nagy a szomorúság a mélyen vallásos, hagyományaikat szerető és tisztelő Bódi családnál! A koronavírus miatt idén náluk is elmarad a húsvét, ami egyébként hatalmas családi esemény szokott lenni köreikben.

 

„Nem tartjuk meg a húsvétot. Nálunk nagyon nagy hagyománya van ennek az ünnepnek, de most, hogy karanténban vagyunk, nincs értelme sütni-főzni. Nem jöhet hozzánk senki és csak elszomorodnék, ha látnám a sok ételt az asztalon. Még inkább erősítené bennem a tudatot, hogy nem lehetünk együtt, de emellett pazarolni sem szeretném az ételt” – kezdte a Ripostnak Margó, aki azt is elmesélte, általában hogy telik ilyenkor az ünnep náluk.

Reggel férje, Guszti elindul, hogy még délig befejezze a locsolkodást, addig pedig Margó otthon várja azokat a rokonokat és rajongókat, akik őt szeretnék megöntözni. Természetesen egész nap tele van az asztal finomabbnál finomabb falatokkal.

„Sokan vagyunk a családban, így a nap végén valamelyikünknél megtartjuk az összbulit. Minden évben másnál rendezzük meg és mindenki átviszi a legfinomabb ételét, amit kifejezetten húsvétra készített. Ott aztán eszünk-iszunk, táncolunk jól érezzük magunkat. Ez sajnos elmarad idén. Olyan lesz most a menü, mint egy átlagos hétvégén, de ezért is legyünk hálásak, főleg ebben a nehéz időben” – mesélte a háziasszony, aki hasznosan tölti a napjait a karanténban: fodrász híján például most először befestette saját magának a haját.

Forrás: Blikk