Hasznos tanácsok stílusos kisállat enteriőr kialakításához
2021-07-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A kutyatulajdonosok valószínű egyetértenek velünk abban, ha azt mondjuk, hogy amikor egy kutya az életünk és otthonunk részévé válik, minden örökre megváltozik. Nem csak azért, mert az emberek legjobb barátai, akik rengeteg örömöt hoznak az életünkbe, hanem azért is, mert számos hozzájuk kapcsolódó kiegészítő szükségszerűen megjelenik a lakásban. De ki mondta, hogy ezek – azt figyelembe véve, hogy mi a legjobb a kutyusunknak – nem lehetnek stílusosak és az enteriőrbe illőek?

Az alábbiakban Papp Gergely lakberendező ad pár hasznos tanácsot egy stílusos kisállat enteriőr kialakításához. Ha kisállat tartóként neked is fontos az otthonod stílusa, akkor mindenképp fogadd meg tanácsait!

Kutyaágyak

Alapvetően egy kutyus bármin elalszik – elvégre farkas őseit sem kényeztette a természet – de már egy párna is nagy előrelépés számára a kényelem terén. Párnából is vannak olyanok, amik például egy hosszú szálú szőnyegre hasonlítanak, így könnyen illeszthetőek be egy ehhez passzoló stílusú belső térbe. Akár egy a képen látható modernbe vagy skandinávba.

Persze ha van egy kis magasított oldala a fekhelynek – ahová a fejét le tudja támasztani – az egy további kis plusz. De kedvenced legalább is el tudja dönteni, hogy hogyan kényelmes neki feküdni. Arról nem is beszélve, hogy ezek a fekhelyek is rengeteg színben és anyaggal beszerezhetőek, ezek révén is lehetőségünk van a belső térben illeszteni a kis ágyakat.

Persze vannak olyan „kutyakanapék” is amik egy emberi kanapé kicsinyített másai de ezekkel azért óvatosan. Nem ettől fog egy kutyafekhely illeszkedni az otthonunkba, arról nem beszélve, hogy egy ilyen bútordarab embereknek készült, nem kutyáknak tehát a mi testfelépítésünkre „van szabva” így az nem biztos, hogy kényelmes lesz kedvencünknek.

Tálkák

Hogy a kedvenced tudja-e hogy miből eszik vagy iszik? És számít neki? Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. De még az is lehet, hogy egyikőjüket érdekli, míg másikójukat teljesen hidegen hagyja, lényeg, hogy megtömesse a pocakját.

De lakberendezési szempontból biztosan nem mindegy milyen tálkákból kap enni és inni a kutyusod. Nézd csak meg ezeket:

A nyers beton mennyire jól mutatna egy loftban, egyes darabok a maguk egyszerűségével egy skandinávban vagy éppen élénk színükkel egy bohém vagy egy mediterrán stílusú otthonban. Látod, rengeteg lehetőség van.

Jutalomfalat tárolók

Ezekre is igaz ami a tálkákra, rengeteg féle méretben anyagban és színben kaphatóak, így bármilyen stílushoz megtalálhatjuk a hozzáillőt.

Kimondottan előnyös ilyeneket beszerezni ha a konyhádban nincs sok szekrény vagy zárt tároló hely, mert ezek révén a látható helyen levő falatkák is stílusos formában tárolhatóak.

Tárolók

Egy kutyusnak vannak nyakörvei, pórázai és játékai, hogy csak a legszükségesebbeket említsük. Ezért ezek tárolásáról is gondoskodni kell. Ha van elég hely akkor egy bejáratnál elhelyezett tárolópad tökéletes megoldás. Így a pórázt és a játékokat az ajtó közelében tarthatod, ráadásul kényelmesen tudod le és felvenni a cipődet illetve lerakni a táskádat amikor hazaérkezel.Ha ez nem opció akkor a kosár is kiváló alternatíva. Ebbe egyszerűen csak bedobálhatod a dolgokat, ráteszed a fedelét és máris rend van.

Reméljük sikerült egy kicsit rávilágítanunk, hogy még a házi kedvenceinkhez kapcsolódó kiegészítőkre is érdemes figyelmet fordítani annak érdekében, hogy egy harmonikus otthonban élhessünk.

Forrás: The Interior Creator