Harry herceg szerint Meghan Markle vetélése az újságok miatt volt
2022-12-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Megérkezett Meghan és Harry dokumentumfilmjének utolsó három része, újabb komoly dolgok derültek ki a királyi családról.

December 15-én debütált Harry és Meghan netflixes dokumentumfilmjének utolsó három része, ami részletesen körbejárja az időszakot, amikor Harryék kiléptek a királyi családból. Az utolsó részekben ismét több, eddig még nem látott dolog is felszínre került, beleértve az esküvőjük részleteit is.

A sorozat utolsó három epizódjában Harry azt állítja, az emberek körülöttük szívesen hazudtak, hogy megvédjék idősebb bátyját , Vilmos herceget. Ugyanezt fordítva azonban nem tették meg, úgy fogalmaz, hogy feleségét úgymond a farkasok elé dobták.

– Kíváncsi vagyok, mi történt volna velünk, ha nem szállunk ki, amikor megtettük. A biztonsági szolgálatunkat megvonták. A világon mindenki tudta, hol vagyunk – hangzik el a sorozatban.

Harry herceg felszínre hozta, hogy II. Erzsébettel telefonon egyeztetett, mielőtt kiléptek volna a királyi családból. Sőt, azt is tervezte, hogy meglátogatja, amint visszatérnek az Egyesült Királyságba.

– Mielőtt elmentünk, beszéltem a nagymamámmal is, és elmondtam neki, hogy 6-án jövünk vissza Angliába, és szívesen elmennék hozzá. Tudta, hogy nehéznek találjuk a dolgunkat. Sokszor beszéltem vele erről. Azt mondta, hogy nincs terve a hétre – részletezte a herceg.

– Tehát Vancouverből visszarepültünk egyenesen Heathrow-ba, és éppen amikor felszálltunk a gépre, egy sürgős üzenet érkezett Harrynek: „Nem látogathatja meg Őfelségét, vegyen tudomást róla. Elfoglalt, tervei vannak egész hétre” – fedte fel Meghan.

Ezután Harrynek csak telefonon sikerült elérnie nagymamáját, a találkozóra nem került sor.

Sussex hercegnője szerint a királynő mondta neki, hogy írjon levelet az elidegenedett apjának, amelyet aztán kiszivárogtattak a sajtónak. Emiatt Meghan pert is indított, amelyet meg is nyert.

A Harry és Meghan Netflix-sorozat ötödik epizódjában a hercegnő elmondta, hogy tanácsot kért a királyi család idősebb tagjaitól, miután apja kritizálni kezdte őket a médiában.

– Megkerestem Őfelségét azzal, ami történt az apámmal. Kérdeztem tőle, hogy mit tegyek, bármilyen tanácsot elfogadok, és azt javasolták, írjak apámnak egy levelet. Majd azt mondta, nagy erőfeszítéseket tett, hogy diszkréten eljuttassa a levelet apámnak – kezdte a hercegné, de a levél egyes részei mégis kiszivárogtak.

– Az emberek még mindig kapkodják a fejüket, hogyan történt meg, hogy egy apa és lánya közötti levelet nyilvánosságra hoztak. Nos, a válasz egyszerű: tudták, hogy a család arra biztat minket, hogy ne pereljünk – jegyezte meg Meghan Markle.

Harry ráadásul a felesége vetélést is ehhez az ügyhöz köti, Meghan a következőket nyilatkozta a szörnyű történésről:

Terhes voltam, tényleg nem aludtam, és az első reggel, amikor felébredtünk az új otthonunkban, az volt, hogy elvetéltem.

Sussex hercege elmondása szerint évek óta készülőben volt a tervük, hogy megváltoztassák kapcsolatukat az intézménnyel, hogy eltávolíthassák a közérdekű érvelést a magánéletük sajtóvisszhangjából.

Amikor 2019 végén Kanadában voltak, megkérdezték maguktól: „Hogyan változtatjuk meg az intézménnyel való kapcsolatunkat úgy, hogy az megvédjen minket és a lelki jólétünket is. December végén és január elején telefonáltam édesapámmal, és azt mondtam, hogy van egy tervünk.”

Az, hogy Kanadába költöznek, Meghan ötlete volt, de eleinte folytatni akarták a királyi család nevében tett megjelenéseket.

– Ha azt akarják, hogy a királynő nevében intézzünk dolgokat, elmegyünk és megcsináljuk, és mi magunk fizetünk érte. Nem akarunk az adófizetők finanszírozásától függeni. Igazán el akartuk távolítani azt az állítólagos közérdekű érvet, amelyet a sajtó életünk minden eleme felett gyakorolt. Az volt az érvelésük, hogy ha az élete bármely részében van akár 1%-os közfinanszírozás, akkor megsérthetjük a magánéletét, mert közpénzek támogatják – magyarázta a sorozatban Harry.

Harry arról is beszélt, hogy 2020 januárjában írt apjának, az akkori walesi hercegnek, hogy feleségével hajlandók lemondani a címeikről, ha a pár Kanadába költözési terve nem valósulna meg mint dolgozó királyi család.

A Netflix Harry és Meghan című sorozatának ötödik epizódjában Harry a következőket mondta:

"Amikor Kanadából édesapámmal beszéltem, a család és az embereik tudták, hogy megpróbálunk más munkamódszert találni. Leírtam a tervet, január 1-jén és 2-án és 3-án küldtem neki e-mailt. Az egyikben említettem, hogy ha ez nem fog menni, akkor készek lennénk lemondani a sussexi címeinkről, ha szükséges. Szóval ez volt a terv."

Sussex hercege szerint a sandringhami királyi rangidősekkel folytatott megbeszélések időpontját szándékosan úgy alakították, hogy Meghan ne tudjon jelen lenni. A beszélgetések során ráadásul Vilmos herceg üvöltött és kiabált is vele.

– Ugyanazzal a javaslattal léptem be, mint amit már nyilvánosan tettünk, de amint odaértem, több lehetőséget kaptam. Azt választottam, hogy félig bent, félig kifelé. Legyen saját munkánk, de dolgozzunk a királynő támogatásán is. Nagyon gyorsan világossá vált, hogy a cél nem vita tárgya. Félelmetes volt, hogy a bátyám sikoltozott és kiabált velem, apám pedig olyan dolgokat mondott, amelyek egyszerűen nem voltak igazak. És a nagymamám, tudod, csendben ült – fedte fel Harry.