Hamis marcipános kocka
2025-04-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 30 szelethez

A tésztához:

-1 tojás

-10 dkg cukor

-12,5 dkg vaj

-18 dkg liszt

-3 ek. kakaópor

-½ csomag sütőpor

-2,5 dl kefír

A krémhez:

-12,5 dkg búzadara

-3 dl tej

-1 üveg zöld mandulaaroma - 30 ml

-15 dkg vaj

-15 dkg porcukor

A tetejére:

-10 dkg étcsokoládé

-1 ek. olaj

-2 ek. kókuszreszelék

Elkészítés:

Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a kefirt és bele szitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez a darát megfőzzük a tejben és még forrón hozzákeverjük az aromát. Hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük a kihűlt grízzel és rásimítjuk a kihűlt tésztára.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat és a krémre kenjük, majd megszórjuk a kókuszreszelékkel.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva