Hamis marcipános kocka
Hozzávalók kb. 30 szelethez
A tésztához:
-1 tojás
-10 dkg cukor
-12,5 dkg vaj
-18 dkg liszt
-3 ek. kakaópor
-½ csomag sütőpor
-2,5 dl kefír
A krémhez:
-12,5 dkg búzadara
-3 dl tej
-1 üveg zöld mandulaaroma - 30 ml
-15 dkg vaj
-15 dkg porcukor
A tetejére:
-10 dkg étcsokoládé
-1 ek. olaj
-2 ek. kókuszreszelék
Elkészítés:
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a kefirt és bele szitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a darát megfőzzük a tejben és még forrón hozzákeverjük az aromát. Hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük a kihűlt grízzel és rásimítjuk a kihűlt tésztára.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat és a krémre kenjük, majd megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva