Hamarosan megszületik Kapócs Zsóka kisfia
2018-02-18  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Már csak néhány hét és megérkezik Kapócs Zsóka kisfia. A színésznő mindig is biztos volt abban, hogy kislánya lesz, így nagyon meglepte a hír, amikor megtudta, hogy kisfiút hord a szíve alatt. Gyorsan át kellett gondolnia mindent, hiszen már babaruhákat is vásárolt, sőt, a neveken is elkezdtek gondolkozni párjával. Az anyasággal kapcsolatban kettős érzések kavarognak benne – vannak dolgok, amelyekben nagyon határozott, de akad olyan is, amikor ő is elbizonytalanodik.Kapócs Zsóka már a harmadik trimeszterben jár. Az utolsó hónapokban igyekszik nagyon tudatosan odafigyelni a táplálkozásra is, így a második trimeszter engedékenysége után ismét szigorúan veszi az étrendet. Egyrészt a saját és kisbabája egészsége miatt, illetve, hogy ne terhelje túl az ízületeit, szeretne a +10 kg-os határon belül maradni.

- Eléggé tudatos vagyok, amit például az étkezéssel kapcsolatban is igyekszem tartani. A terhesség elején még engedtem magamnak egy-két kisebb bűnözést, a harmadik trimeszterre azonban száműztem a cukrot és a fehér lisztet az életemből. Nem mondom, hogy nincsenek kemény pillanatok, mert például a félbevágott őszibarack konzervre nagyon rá vagyok kattanva – kezdte nevetve Zsóka.- A bablevest is imádom, a csirkehúsra viszont még gondolni sem bírok. Hogy ne terheljem túl a szervezetemet, igyekszem a + 10 kg-os határon belül maradni, úgyhogy az étkezés mellett a testmozgásra is figyelek. Szerencsém, hogy a kiskutyáimmal rengeteget sétálok, ami tökéletesen fitten tart. Emellett pedig kismamatornát is csinálok időnként itthon.

Mint ilyenkor mindenki, Zsóka is mindent a lehető legjobban szeretne csinálni, és már most viszonylag határozott elképzelései vannak a szülés utáni időszakról is.

- Furcsa, de sokszor nagyon különböző érzések kavarognak bennem… Az egyik oldalon nagyon határozott vagyok – az étkezésben, mozgásban vagy például abban is, hogy levetetjük majd a kicsi köldökzsinórvérből kinyerhető őssejtjeit. Ma már annyira fejlett az orvostudomány, és ha csak egy kis esély is van, hogy ezzel bizonyos betegségek esetén segíteni tudok majd a picinek, vagy genetikai egyezőség esetén akár a leendő testvérének, magamnak vagy a páromnak, akkor mindenképpen megragadom a lehetőséget. A levételhez szükséges csomagot már el is hoztuk a Czeizel-intézetből, és mindenkinek a lelkére kötöttem, nehogy otthon hagyják, ha elérkezik az idő és indulni kell a kórházba. A szülés után az FH Biobankba szállítják a mintát, ahol akár több, mint 20 évig tárolják majd.- De nem vagyok ám mindenben ennyire határozott. Az anyai feladatoktól például tartok kicsit. Még gyakorolni is voltam az egyik barátnőmnél. Megijeszt, hogy mennyi apróságra kell odafigyelni, kicsit össze is zavar a rengeteg információ. Megfogadtam, ha megszületik a kisfiam elsősorban az anyai megérzéseimre fogok hallgatni. Egyébként érdekes kihívás számomra, hogy kisfiam lesz. Mindig is lányos anyukaként láttam magam. Amikor megtudtam, hogy fiam lesz, el sem hittem. De gyorsan újraterveztünk mindent, már a név is megvan, ami persze, még titok – tette hozzá Zsóka.

Forrás: Blikk