Hagymás sonkanyársak zöldséges bulgurral
Hozzávalók 4 személyre
A nyárshoz:
4 tojás
4 szál zöldhagyma
40 dkg füstölt sonka
4 ek. olaj
A körethez:
1 kicsi cukkini
1 piros húsú paprika
20 dkg bulgur
2 ek. vaj
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk, 2-3 centis darabokra vágjuk. A megmosott zöldhagymát 3 centis darabokra, a sonkát 3 centis kockákra vágjuk. A körethez a cukkinit és a paprikát megmossuk, kicsi kockákra vágjuk.
A körethez a bulgurt bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A cukkini- és a paprikakockákat a forró vajon, rázogatva pirosra sütjük, sóval, az aprított petrezselyemmel ízesítjük és a főtt bulgurral összeforgatjuk.
Az előkészített hagymát, tojást, sonkát váltakozva bambusznyársakra húzzuk, és grillrácson, az olajjal kenegetve minden oldalukat pirosra sütjük. Tálaláskor a zöldséges bulgurt tányérra szedjük és mellé vagy ráfektetjük a sonkanyársakat.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva