Hagymás sonkanyársak zöldséges bulgurral
2025-08-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A nyárshoz:

4 tojás

4 szál zöldhagyma

40 dkg füstölt sonka

4 ek. olaj

A körethez:

1 kicsi cukkini

1 piros húsú paprika

20 dkg bulgur

2 ek. vaj

1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk, 2-3 centis darabokra vágjuk. A megmosott zöldhagymát 3 centis darabokra, a sonkát 3 centis kockákra vágjuk. A körethez a cukkinit és a paprikát megmossuk, kicsi kockákra vágjuk.

A körethez a bulgurt bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A cukkini- és a paprikakockákat a forró vajon, rázogatva pirosra sütjük, sóval, az aprított petrezselyemmel ízesítjük és a főtt bulgurral összeforgatjuk.

Az előkészített hagymát, tojást, sonkát váltakozva bambusznyársakra húzzuk, és grillrácson, az olajjal kenegetve minden oldalukat pirosra sütjük. Tálaláskor a zöldséges bulgurt tányérra szedjük és mellé vagy ráfektetjük a sonkanyársakat.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva