Gránátalmás háromszögek
Hozzávalók kb. 20 darabhoz
Az alaphoz:
-25 dkg darált háztartási keksz
-10 dkg puha vaj
-10 dkg porcukor
-1 ek. kakaópor
-3 ek. tej
A grízkrémhez:
-2 csésze tej
-10 dkg vaníliás cukor
-1 csésze búzadara
-0,5 dl gránátalma szirup vagy szörp
Elkészítés:
A darált kekszhez hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a kakaóport, és kevés tejet, hogy könnyen gyúrható keksztésztát kapjunk. Sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt közepes méretű tepsibe nyomkodjuk, kanálháttal elegyengetjük, és a hűtőben kb. 1 óra alatt megdermesztjük.
A krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és kevergetve, lassú tűzön sűrűre főzzük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a gránátalmaszirupot vagy -szörpöt, majd langyosra hűtjük.
A langyosra hűlt (ne hűljön ki egészen, mert akkor már jól kenhető) grízkrémet rászedjük a keksztésztára, elsimítjuk és hűtőben 30 percig még megdermesztjük.
Tálaláskor a tésztát óvatosan kivesszük a tepsiből, először a széleit körben levágjuk. Forró vízbe mártott késsel előbb kétujjnyi széles hosszú csíkokra, majd háromszögekre daraboljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva