Gránátalmás háromszögek
2023-04-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 darabhoz

Az alaphoz:

-25 dkg darált háztartási keksz

-10 dkg puha vaj

-10 dkg porcukor

-1 ek. kakaópor

-3 ek. tej

A grízkrémhez:

-2 csésze tej

-10 dkg vaníliás cukor

-1 csésze búzadara

-0,5 dl gránátalma szirup vagy szörp

Elkészítés:

A darált kekszhez hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a kakaóport, és kevés tejet, hogy könnyen gyúrható keksztésztát kapjunk. Sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt közepes méretű tepsibe nyomkodjuk, kanálháttal elegyengetjük, és a hűtőben kb. 1 óra alatt megdermesztjük.

A krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és kevergetve, lassú tűzön sűrűre főzzük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a gránátalmaszirupot vagy -szörpöt, majd langyosra hűtjük.

A langyosra hűlt (ne hűljön ki egészen, mert akkor már jól kenhető) grízkrémet rászedjük a keksztésztára, elsimítjuk és hűtőben 30 percig még megdermesztjük.

Tálaláskor a tésztát óvatosan kivesszük a tepsiből, először a széleit körben levágjuk. Forró vízbe mártott késsel előbb kétujjnyi széles hosszú csíkokra, majd háromszögekre daraboljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva