Graffe al Limone
Hozzávalók
-30 dkg finomliszt
-1 tasak sütőpor
-1 csipet só
-4 tojás
-8 dkg cukor
-1 bio citrom reszelt héja
-1 fiola citrom aroma
-5 dkg olvasztott teavaj
-1/2 dl tej
-olaj a sütéshez
-porcukor ízlés szerint díszíteni
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben robotgéppel összekeverjük a tojásokat a cukorral, citromhéjjal, citromaromával és a vajjal. Végül beleforgatjuk a lisztet és a tejet.
Olajat hevítünk egy magasfalú serpenyőben legalább öt centiméter magasan. Két evőkanál segítségével kisebb tésztaadagokat szaggatunk az olajba, és aranybarnára sütjük.
A fánkok maguktól átfordulnak sütés közben. Papírtörlőre szedjük a fánkokat, és ha kihűlnek, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp: A tökéletes Graffe al Limone elkészítéséhez fontos, hogy bio, friss citromot használj, mivel a citromhéj adja a fánk egyedi ízét. Sütés közben ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a fánk külseje megég, míg a belseje nyers marad.