Graffe al Limone
2024-07-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók

-30 dkg finomliszt

-1 tasak sütőpor

-1 csipet só

-4 tojás

-8 dkg cukor

-1 bio citrom reszelt héja

-1 fiola citrom aroma

-5 dkg olvasztott teavaj

-1/2 dl tej

-olaj a sütéshez

-porcukor ízlés szerint díszíteni

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben robotgéppel összekeverjük a tojásokat a cukorral, citromhéjjal, citromaromával és a vajjal. Végül beleforgatjuk a lisztet és a tejet.

Olajat hevítünk egy magasfalú serpenyőben legalább öt centiméter magasan. Két evőkanál segítségével kisebb tésztaadagokat szaggatunk az olajba, és aranybarnára sütjük.

A fánkok maguktól átfordulnak sütés közben. Papírtörlőre szedjük a fánkokat, és ha kihűlnek, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: A tökéletes Graffe al Limone elkészítéséhez fontos, hogy bio, friss citromot használj, mivel a citromhéj adja a fánk egyedi ízét. Sütés közben ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a fánk külseje megég, míg a belseje nyers marad.