Gombával és sajttal töltött édesburgonya
Hozzávalók 4 személyre:
-2 édesburgonya
-25 dkg csiperkegomba
-2 csokor zöldhagyma
-20 dkg feta sajt
-2 ek. olívaolaj + a tepsihez
-2 ág kakukkfű
Elkészítés:
A krumplit megmossuk, hosszában félbevágjuk, és a domború oldalát laposra vágjuk, hogy ne billegjen (olyan legyen, mint egy jó vastag szelet kenyér). A burgonyák közepét nagyjából kivájjuk. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk a kivájt és a meghámozott, levágott burgonyadarabokkal meg 4 szál hagymával együtt.
Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megpirítjuk rajta az összevagdalt zöldségeket, a kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, majd a feta felét felkockázva hozzákeverjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk, és olajjal megkenünk egy tepsit. A krumplicsónakokat megtöltjük a gombás masszával. A tepsibe tesszük, mellé fektetjük a maradék hagymát, és a sütőben 40 percig sütjük, majd a maradék fetát ráreszeljük, és még 10 percig pirítjuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva