Gombával és sajttal töltött édesburgonya
2024-10-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-2 édesburgonya

-25 dkg csiperkegomba

-2 csokor zöldhagyma

-20 dkg feta sajt

-2 ek. olívaolaj + a tepsihez

-2 ág kakukkfű

Elkészítés:

A krumplit megmossuk, hosszában félbevágjuk, és a domború oldalát laposra vágjuk, hogy ne billegjen (olyan legyen, mint egy jó vastag szelet kenyér). A burgonyák közepét nagyjából kivájjuk. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk a kivájt és a meghámozott, levágott burgonyadarabokkal meg 4 szál hagymával együtt.

Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megpirítjuk rajta az összevagdalt zöldségeket, a kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, majd a feta felét felkockázva hozzákeverjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk, és olajjal megkenünk egy tepsit. A krumplicsónakokat megtöltjük a gombás masszával. A tepsibe tesszük, mellé fektetjük a maradék hagymát, és a sütőben 40 percig sütjük, majd a maradék fetát ráreszeljük, és még 10 percig pirítjuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva