Gombás melegszendvics
Hozzávalók 4 adaghoz:
-8 szem barna csiperkegomba
-10 dkg vargánya gomba
-1 fej lila hagyma
-2,5 ek. vaj
-1 ek. finomra vágott petrezselyem
-8 szelet kenyér
-4 ek. majonéz
-10 dkg reszelt sajt
-4 szardellafilé
-4 fürjtojás
Elkészítés:
A gombákat és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A sütőt 220 °C-ra, vagy ha van, grillfunkcióra előmelegítjük.
Felforrósítunk 2 evőkanál vajat serpenyőben és a gombákat a hagymával megpirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel.
A kenyérszeleteket megkenjük a majonézzel. Megszórjuk a sajt felével, majd ráhalmozzuk a gombaragut. Ráfektetjük a szardellafiléket és befedjük a másik szelet kenyérrel. Rászórjuk a maradék sajtot és betesszük a sütőbe. Addig pirítjuk, amíg a sajt megolvad.
Közben a fürjtojásból a maradék vajon tükörtojásokat sütünk, majd a szendvicsekre helyezzük. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva