Gombás melegszendvics
2025-05-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 adaghoz:

-8 szem barna csiperkegomba

-10 dkg vargánya gomba

-1 fej lila hagyma

-2,5 ek. vaj

-1 ek. finomra vágott petrezselyem

-8 szelet kenyér

-4 ek. majonéz

-10 dkg reszelt sajt

-4 szardellafilé

-4 fürjtojás

Elkészítés:

A gombákat és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A sütőt 220 °C-ra, vagy ha van, grillfunkcióra előmelegítjük.

Felforrósítunk 2 evőkanál vajat serpenyőben és a gombákat a hagymával megpirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel.

A kenyérszeleteket megkenjük a majonézzel. Megszórjuk a sajt felével, majd ráhalmozzuk a gombaragut. Ráfektetjük a szardellafiléket és befedjük a másik szelet kenyérrel. Rászórjuk a maradék sajtot és betesszük a sütőbe. Addig pirítjuk, amíg a sajt megolvad.

Közben a fürjtojásból a maradék vajon tükörtojásokat sütünk, majd a szendvicsekre helyezzük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva