Gesztenyés pulykamell rántva
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-1 zsömle
-12 szem főtt gesztenye
-2 csemege uborka
-2 tojás
-5 dkg vaj
-5 dkg fűszerpaprika
-5 dkg aprított mandula
-1 csipet őrölt gyömbér
-4 szelet pulykamellfilé
-1 ek. mustár
-4 vékony szelet sonka
A panírhoz:
-2 tojás
-3 dkg liszt
-20 dkg zsemlemorzsa
-bő olaj a sütéshez
A körethez:
-60 dkg burgonya
-1 csokor petrezselyem
-2 db ecetes főtt cékla
-4 db csemege uborka
Elkészítés:
A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. A gesztenyét villával összetörjük, az uborkát kockákra vágjuk. Tálban összekeverjük a tojást a vajjal, hozzáadjuk a gesztenyét, az uborkát, a kinyomkodott zsemlét, a fűszerpaprikát, a mandulát és a gyömbért.
Megmossuk a húsokat, leszárítjuk, két fólia között nagy lappá klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, az egyik oldalát megkenjük mustárral, sonkát fektetünk rá. A középre helyezünk a töltelékből, a két oldalát ráhatjuk és feltekerjük a húst. Hagyományosan bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük benne a húsokat.
A körethez a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, vajon átforgatjuk és petrezselyemmel megszórjuk. A céklát és az uborkát felszeleteljük, és a húshoz tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva