Gesztenyés pulykamell rántva
2024-02-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-1 zsömle

-12 szem főtt gesztenye

-2 csemege uborka

-2 tojás

-5 dkg vaj

-5 dkg fűszerpaprika

-5 dkg aprított mandula

-1 csipet őrölt gyömbér

-4 szelet pulykamellfilé

-1 ek. mustár

-4 vékony szelet sonka

A panírhoz:

-2 tojás

-3 dkg liszt

-20 dkg zsemlemorzsa

-bő olaj a sütéshez

A körethez:

-60 dkg burgonya

-1 csokor petrezselyem

-2 db ecetes főtt cékla

-4 db csemege uborka

Elkészítés:

A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. A gesztenyét villával összetörjük, az uborkát kockákra vágjuk. Tálban összekeverjük a tojást a vajjal, hozzáadjuk a gesztenyét, az uborkát, a kinyomkodott zsemlét, a fűszerpaprikát, a mandulát és a gyömbért.

Megmossuk a húsokat, leszárítjuk, két fólia között nagy lappá klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, az egyik oldalát megkenjük mustárral, sonkát fektetünk rá. A középre helyezünk a töltelékből, a két oldalát ráhatjuk és feltekerjük a húst. Hagyományosan bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük benne a húsokat.

A körethez a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, vajon átforgatjuk és petrezselyemmel megszórjuk. A céklát és az uborkát felszeleteljük, és a húshoz tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva