Fűszeres paradicsomleves ropogós feta sajttal
2025-02-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

-2 kápia paprika

-1 chilipaprika

-2 fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-3 ek. olaj

-2 ek. sűrített paradicsom

-5 dl paradicsomlé

A levesbetéthez:

-20 dkg feta sajt

-10 dkg panírmorzsa

-2 ek. olaj

A tálaláshoz:

-2 szál zöldhagyma

-2 szál bazsalikom

-2 ek. tejföl

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. Mélyebb edényben felforrósítjuk az olívaolajat, a hagymákat üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikákat és a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, ha kell, csipetnyi cukorral ízesítjük, és tovább pároljuk.

A zöldségeket felöntjük a paradicsomlével és puhára főzzük az egészet. Ha kell, utána ízesítjük a levest. Mikor elkészült, levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.

Közben a feta sajtot felkockázzuk, a morzsában megforgatjuk, majd serpenyőben, a forró olajon ropogósra sütjük.

A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a tejfölt simára keverjük. A levest tányérokba szedjük, a tejföllel megcsurgatjuk, a fetával, a zöldhagymával és a bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 40 perc múlva