Fűszeres paradicsomleves ropogós feta sajttal
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
-2 kápia paprika
-1 chilipaprika
-2 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-3 ek. olaj
-2 ek. sűrített paradicsom
-5 dl paradicsomlé
A levesbetéthez:
-20 dkg feta sajt
-10 dkg panírmorzsa
-2 ek. olaj
A tálaláshoz:
-2 szál zöldhagyma
-2 szál bazsalikom
-2 ek. tejföl
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. Mélyebb edényben felforrósítjuk az olívaolajat, a hagymákat üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikákat és a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, ha kell, csipetnyi cukorral ízesítjük, és tovább pároljuk.
A zöldségeket felöntjük a paradicsomlével és puhára főzzük az egészet. Ha kell, utána ízesítjük a levest. Mikor elkészült, levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
Közben a feta sajtot felkockázzuk, a morzsában megforgatjuk, majd serpenyőben, a forró olajon ropogósra sütjük.
A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a tejfölt simára keverjük. A levest tányérokba szedjük, a tejföllel megcsurgatjuk, a fetával, a zöldhagymával és a bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva