Fokhagymás zellerkrémleves
2025-11-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

-1 nagyobb zellergumó

-2 közepes szem burgonya

-3 gerezd fokhagyma

-1 zöldségleveskocka

-2 dl főzőtejszín

-2 ek. liszt

A tálaláshoz:

-1 kisebb fej vöröshagyma

-1 ek. olaj

-2 ek. finomra vágott petrezselyem

-2 ek. levesgyöngy

Elkészítés:

A zöldségeket és fokhagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, majd annyi, a leveskockával ízesített vízben puhára főzzük, amennyi két ujjnyira ellepi.

Amikor a zöldségek puhára főttek, botmixerrel pürésítjük az egészet. A főzőtejszínben csomómentesre keverjük a lisztet, majd besűrítjük vele a levest. Sózzuk, őrölt fehér borssal ízesítjük.

A tálalás előtt a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Serpenyőben a forró olajon aranyszínűre pirítjuk.

A levest tányérokba szedjük, rákanalazzuk a hagymát, meghintjük petrezselyemmel és a levesgyönggyel. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: azonnal