Fokhagymás zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
-1 nagyobb zellergumó
-2 közepes szem burgonya
-3 gerezd fokhagyma
-1 zöldségleveskocka
-2 dl főzőtejszín
-2 ek. liszt
A tálaláshoz:
-1 kisebb fej vöröshagyma
-1 ek. olaj
-2 ek. finomra vágott petrezselyem
-2 ek. levesgyöngy
Elkészítés:
A zöldségeket és fokhagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, majd annyi, a leveskockával ízesített vízben puhára főzzük, amennyi két ujjnyira ellepi.
Amikor a zöldségek puhára főttek, botmixerrel pürésítjük az egészet. A főzőtejszínben csomómentesre keverjük a lisztet, majd besűrítjük vele a levest. Sózzuk, őrölt fehér borssal ízesítjük.
A tálalás előtt a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Serpenyőben a forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
A levest tányérokba szedjük, rákanalazzuk a hagymát, meghintjük petrezselyemmel és a levesgyönggyel. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: azonnal
