Ferrero torta
Hozzávalók kb. 8 szelethez
Az alaphoz:
-8 dkg vaj
-15 dkg darált cukormentes keksz
A krémhez:
-1,5 dl cukormentes tejszín
-10 dkg cukormentes étcsokoládé
-25 dkg mascarpone
-3 ek. cukormentes mogyorókrém
-1 ek. xilit
A tetejére:
-0,5 dl cukormentes tejszín
-10 dkg cukormentes tejcsokoládé
-1 ek. cukormentes mogyorókrém
-3 ek. aprított mogyoró
Elkészítés:
Sütőpapírral béleljük egy 18 centis tortaforma alját. Az alaphoz a vajat felolvasztjuk, a darált kekszhez adjuk, majd alaposan összedolgozzuk. Egyenletesen az előkészített forma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a csokoládét pedig felolvasztjuk. A mascarponéban simára keverjük a mogyorókrémet, az olvasztott csokoládét és a xilitet. Amikor már egynemű, hozzáadjuk a tejszínhabot és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A krémből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a kekszre simítjuk, majd a tortát mélyhűtőbe tesszük.
A tetejére a tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, valamint 2 ek. mogyorót, simára keverjük, majd a már megdermedt krémre simítjuk. A tetejét megszórjuk a maradék mogyoróval, majd a tortát 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tortát a maradék krémmel és tetszés szerint mogyoróval díszítjük. Ezután szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap