Ferrero torta
2024-12-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez

Az alaphoz:

-8 dkg vaj

-15 dkg darált cukormentes keksz

A krémhez:

-1,5 dl cukormentes tejszín

-10 dkg cukormentes étcsokoládé

-25 dkg mascarpone

-3 ek. cukormentes mogyorókrém

-1 ek. xilit

A tetejére:

-0,5 dl cukormentes tejszín

-10 dkg cukormentes tejcsokoládé

-1 ek. cukormentes mogyorókrém

-3 ek. aprított mogyoró

Elkészítés:

Sütőpapírral béleljük egy 18 centis tortaforma alját. Az alaphoz a vajat felolvasztjuk, a darált kekszhez adjuk, majd alaposan összedolgozzuk. Egyenletesen az előkészített forma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a csokoládét pedig felolvasztjuk. A mascarponéban simára keverjük a mogyorókrémet, az olvasztott csokoládét és a xilitet. Amikor már egynemű, hozzáadjuk a tejszínhabot és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A krémből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a kekszre simítjuk, majd a tortát mélyhűtőbe tesszük.

A tetejére a tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, valamint 2 ek. mogyorót, simára keverjük, majd a már megdermedt krémre simítjuk. A tetejét megszórjuk a maradék mogyoróval, majd a tortát 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a tortát a maradék krémmel és tetszés szerint mogyoróval díszítjük. Ezután szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: másnap