Feketeáfonya-palacsinta joghurtmártással
2025-07-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

-50 dkg feketeáfonya + a díszítéshez

-2 dl tej

-20 dkg liszt

-5 ek. cukor

A mártáshoz:

-3,5 dl natúr joghurt

-8 dkg porcukor

-2 zöldcitrom leve és héja

Elkészítés:

A tésztához az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük. A tejet felforraljuk, majd az áfonyát a liszttel összekeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és összedolgozzuk a 2 ek. cukorral, valamint 1 csipet sóval.

Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és 8-10 centiméter átmérőjű, kb. fél cm vastag kis palacsintákat sütünk benne.

A joghurtot összekeverjük a porcukorral, a zöldcitrom levével és héjával, és a palacsintákra locsoljuk. A félretett áfonyával díszítve, frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc