Feketeáfonya-palacsinta joghurtmártással
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
-50 dkg feketeáfonya + a díszítéshez
-2 dl tej
-20 dkg liszt
-5 ek. cukor
A mártáshoz:
-3,5 dl natúr joghurt
-8 dkg porcukor
-2 zöldcitrom leve és héja
Elkészítés:
A tésztához az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük. A tejet felforraljuk, majd az áfonyát a liszttel összekeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és összedolgozzuk a 2 ek. cukorral, valamint 1 csipet sóval.
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és 8-10 centiméter átmérőjű, kb. fél cm vastag kis palacsintákat sütünk benne.
A joghurtot összekeverjük a porcukorral, a zöldcitrom levével és héjával, és a palacsintákra locsoljuk. A félretett áfonyával díszítve, frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc