Fehércsokis golyók
Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
-20 dkg fehércsokoládé
-1/2 dl tejszín (30%-os)
-1/2 dl feketekávé
-4 ek. frissen őrölt pörkölt kávé
Elkészítés:
A fehér csokoládét keverőtálba tördeljük, majd vízgőzfürdőre téve megolvasztjuk. Ekkor hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejszínt, a kávét, összekeverjük, majd levesszük a vízgőzről, kihűtjük és hűtőben kb. 30 perc alatt megdermesztjük. (Ízlés szerint keverhetünk 5 deka apróra vágott aszalt vörös áfonyát is.)
A megdermedt masszából vizes kézzel nagyobb mogyoró nagyságú darabokat csípünk, gyorsan kigömbölygetjük, hogy ne olvadjon meg, majd a frissen őrölt pörkölt kávéba forgatjuk és tányérra tesszük.
Végül 1 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Száraz, hűvös helyen 4-5 napig eláll. Kis mignonpapírban tálaljuk a golyókat!
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
