Fehércsokis golyók
2025-12-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:

-20 dkg fehércsokoládé

-1/2 dl tejszín (30%-os)

-1/2 dl feketekávé

-4 ek. frissen őrölt pörkölt kávé

Elkészítés:

A fehér csokoládét keverőtálba tördeljük, majd vízgőzfürdőre téve megolvasztjuk. Ekkor hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejszínt, a kávét, összekeverjük, majd levesszük a vízgőzről, kihűtjük és hűtőben kb. 30 perc alatt megdermesztjük. (Ízlés szerint keverhetünk 5 deka apróra vágott aszalt vörös áfonyát is.)

A megdermedt masszából vizes kézzel nagyobb mogyoró nagyságú darabokat csípünk, gyorsan kigömbölygetjük, hogy ne olvadjon meg, majd a frissen őrölt pörkölt kávéba forgatjuk és tányérra tesszük.

Végül 1 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Száraz, hűvös helyen 4-5 napig eláll. Kis mignonpapírban tálaljuk a golyókat!

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva