Fagyasztott sajttorta
2024-07-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez

-4 dl tejszín

-50 dkg mascarpone

-10 dkg porcukor

-1 citrom reszelt héja és leve

-10 dkg zabkeksz

-15 dkg friss áfonya

Elkészítés:

A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kihabosítjuk a porcukorral, a citrom héjával és levével ízesítjük. Óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A krémet kb. fél órára a fagyasztóba tesszük, közben átkeverjük, így nem lesz kristályos.

Egy kuglóf formát kibélelünk frissen tartó fóliával, vagy kifújunk formaelválasztó spray-jel. A krém harmadát a kuglófformába kanalazzuk. Rátördeljük a keksz felét, majd megszórjuk az áfonya felével. Megismételjük a folyamatot, majd a sort a maradék krémmel zárjuk. Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.

Tálalás előtt fél órával a sajttortát kivesszük, hogy kicsit kiengedjen és könnyebben kijöjjön a formából. Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető. A maradék áfonyával díszítve kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: másnap