Fagyasztott sajttorta
Hozzávalók kb. 8 szelethez
-4 dl tejszín
-50 dkg mascarpone
-10 dkg porcukor
-1 citrom reszelt héja és leve
-10 dkg zabkeksz
-15 dkg friss áfonya
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kihabosítjuk a porcukorral, a citrom héjával és levével ízesítjük. Óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A krémet kb. fél órára a fagyasztóba tesszük, közben átkeverjük, így nem lesz kristályos.
Egy kuglóf formát kibélelünk frissen tartó fóliával, vagy kifújunk formaelválasztó spray-jel. A krém harmadát a kuglófformába kanalazzuk. Rátördeljük a keksz felét, majd megszórjuk az áfonya felével. Megismételjük a folyamatot, majd a sort a maradék krémmel zárjuk. Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
Tálalás előtt fél órával a sajttortát kivesszük, hogy kicsit kiengedjen és könnyebben kijöjjön a formából. Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető. A maradék áfonyával díszítve kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap