Fábry Kornél püspök Tóth Gabinak üzent
2023-08-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Tóth Gabiról az elmúlt időszakban nagyon sokan véleményt alkottak, miután bombaként robbant a hír, hogy válnak Krausz Gáborral. Most Fábry Sándor unokaöccse, Fábry Kornél, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke is megszólalt.

Tóth Gabi a jelek szerint Krausz Gábor után hamar megtalálta a boldogságot a Fricska Táncegyüttes egyik tagja, Papp Máté Bencével mellett. A pár a hétvégén kétszer is fellépett együtt, és már a nézéseikből kiderült, hogy nem is próbálják titkolni az érzéseiket.

Tóth Gabi a Fricska mellett szólt be a rosszakaróiknak a mai koncertjén: a varjakat pedig majd jól lenézzük itt a fiúkkal

Szeretettel látnám egy teára... és meghallgatnám őt. Egyébként nagyon könnyű mások felett ítélkezni. Ezt az emberek gyakran a saját hibáik elfedésére teszik. A papi jelmondatom: Legyetek tehát irgalmasok!

– mondta Fábry Kornél.

A püspök hozzátette: véleménye szerint egy megingott házasság nem menthetetlen. Fábry Kornél elmondta, senki felett nem ítélkezik, mert nem kapott rá felhatalmazást, hanem a feloldozásra és a megbocsátásra koncentrál.

Idén nyáron az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé és az olaszországi Guardialfiera település címzetes püspökévé nevezték ki Fábry Kornélt, aki korábban az Eucharisztikus Kongresszus főtitkára volt. Fábryt szeptember 2-án szentelik fel a hivatalára.