Ezért használj ősszel is napszemüveget!
2022-11-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Arról talán mindenki tud, hogy nyáron miért érdemes napszemüveget viselni. Ilyenkor ugyanis nagyon erősek a káros napsugárzások, így a napszemüveg-szalmakalap kombó nagy segítségünkre lehet.

De mi a helyzet ősszel és a téli hónapokban? Rengeteg optikus ajánlja a napszemüveget, eláruljuk, hogy miért teszik.

 

Először is: megmaradnak az UVA/UVB sugarak

Így van, ezek egész évben hatással vannak ránk. Behatolnak a bőr legvastagabb rétegeibe még egy felhős napon is – írj a a Napi Doktor. A szem körüli bőr kifejezetten érzékeny, nem beszélve a szemünkről, ezért érdemes napszemüvegezni most is.

Véd az erős széltől és a kiszáradástól

Ősszel megbolondul az időjárás, feltámad a szél, kavarog a por mindenhol. A hidegtől és a széltől pedig a szemünk kiszárad, és elveszítheti természetes védekező képességét.

Jó az őszi-téli vakítóan éles fényektől is

Ebben az időszakban jellemző a vakító ragyogás, az éles fények. Havazásnál a fehér fény sokszor befolyásolja a látásunkat. Egy jól megválasztott napszemüveg azonban gyorsan a segítségünkre siethet.

Hogyan válassz jó napszemüveget?

Mindenképpen az arcformánknak előnyös darabokat válasszunk. Kérjük nyugodtan az eladók segítségét, ha elakadnánk. A stílus teljesen rajtunk múlik. Dobjuk fel a szürke hétköznapokat egy játékos, színesz napszemüveggel vagy maradjon lezser, de elegáns. A szemüvegeseknek is van egy jó hírünk, már lehet dioptriás napszemüveget rendelni. Egy strapabíróbb darab évekre jó lesz.