Egyedül vagy párban? Hozzád melyik illik jobban?
2019-11-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Biztosan Te is átélted már. Az első randin minden jól ment, jót beszélgettetek, egyre inkább megnyugodtatok egymás társaságában. Kialakult egyfajta bizalom, amely lehetővé tette volna a folytatást. De akkor, egyszerre elbizonytalanodtál.

Vajon készen állsz egy új kapcsolatra? Egyáltalán szükséged van valakire a boldog és teljes élethez, vagy jobb lenne Neked egyedül?

Valószínűleg rajtad is nagy volt a külső nyomás, meg akartál felelni a családod, a barátaid elvárásainak, akik sürgették, hogy végre találj magadnak valakit. Közben viszont elfelejtkeztél arról, hogy igazából Te mit szerettél volna.

Ha hasonló gondolatok járnak a fejedben, és épp próbálod kitalálni, hogyan tovább, akkor nem szabad gyors, és elhamarkodott döntést hoznod.

Olvasd el, hogy melyek azok a tényezők, amiket figyelembe kell venned, és válaszolj őszintén az alábbi kérdésekre!

A személyes céljaid a legfontosabbak számodra?

Bár egy párkapcsolat alapvetően nem zárja ki, hogy mellette például a karrieredben is sikeres lehess, sokan másként gondolják. Szerintük ahhoz, hogy a személyes céljaidat elérd, minden energiádat a megvalósításra kell összpontosítanod, így az életedbe egyszerűen nem fér bele egy másik ember. Egy párkapcsolat ugyanis áldozatokat követel, és sok időt.
Ha Te az előbbi csoportba tartozol, akkor nincs okod a szingli életet választani. Ha viszont folyton azok kapod magad, hogy sajnálod az idődet a saját álmaidon kívül bármi másra fecsérelni, akkor talán jobb lesz Neked egyedül.

Ez is érdekelni fog? Hogyan hódíts meg egy megrögzött szinglit?

Mostanában estél túl egy szakításon?

Ha még frissek a sebek, és elevenen él benned a régi kapcsolatod emléke, akkor nem biztos, hogy azonnal fejest kell ugranod a randizásba. Helyette most jött el az önálló élet ideje. Adj magadnak lehetőséget a felejtésre, és a lezárásra, mert nem egy, a régi párodat helyettesíteni képes embert kell keresned, hanem azt a személyt, aki az exeddel ellentétben, boldoggá tud tenni.

Készen állsz elköteleződni egyetlen ember felé?

Ha több vasat tartasz a tűzben, és nem nagyon tudsz, vagy nem is akarsz köztük választani, akkor jobb, ha egyikkel sem vágsz bele igazi kapcsolatba.  Amikor igazán szeretsz valakit, akkor ugyanis eszedbe sem jut, hogy másfelé nézelődj, a kölcsönös bizalom és hűség a kapcsolat alappillérei. Egy párkapcsolatban az elköteleződés nagyon fontos, időt, energiát, érzelmeket szánsz a másikra. Ha ez Neked nem megy, akkor talán az együttélés nem a Te műfajod.

Egyedül boldogabbnak érzed magad?

Van, aki nem azért randizik, hogy végre megtalálja élete párját, és családot alapíthasson vele. Helyette magát az ismerkedést élvezi, miközben mindvégig független szingli marad. Ők azok, akik egyedül is boldogok tudnak lenni, akiknek nincs szükségük ehhez egy másik emberre. Téged mi tesz boldoggá?

Kiegyensúlyozottnak érzed magad?

A legfontosabb döntéseket csak megfelelő lelkiállapotban hozhatod meg helyesen. Ha valaki miatt extrém módon szomorú vagy, esetleg éppen egy méterrel a föld felett lebegsz a boldogságtól, akkor biztosan nem tudsz tiszta fejjel gondolkozni. Ilyenkor adj időt magadnak, és várd meg, amíg az extrém érzelmeid csitulnak. Csak akkor fogod tudni megadni a helyes választ a címben szereplő kérdésre.

lany