Dominószelet
Hozzávalók 16 szelethez
-20 dkg étcsokoládé 60%-os
-5 tojás
-6 ek. cukor
-5 ek. liszt
-2 mk. kakaópor
-4 ek. sárgabarack dzsem
-25 dkg fehér marcipán
-5 dkg fehérmarcipán a díszítéshez
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral két közepes méretű tepsit. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájukat a cukorral fehéredésig keverjük. A cukros tojássárgájákhoz hozzáadjuk a lisztet, a tojásfehérjékkel lazítjuk, és a felét a tepsibe öntjük, elsimítjuk.
A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, a másik tepsibe öntjük, elsimítjuk, és két piskótát kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A marcipánt porcukorral meghintett munkalapon piskóta méretűre nyújtjuk. Az egyik piskótalapot vékonyan megkenjük barackdzsemmel, rátesszük a marcipánlapot, és befedjük a lekvárral szintén megkent másik piskótalappal.
Az étcsokoládét tálkába tördeljük, vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. Éles késsel szép egyenesre vágjuk a sütemény szélét, kis téglalapokat vágunk belőle, a tetejüket meglocsoljuk olvasztott étcsokoládéval, hűtőben megdermesztjük.
A tetejüket 1-1 csokoládécsíkkal, a kinyújtott fehérmarcipánból kiszúrt kicsi korongokkal díszítjük. Hidegen kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva