Dominószelet
2024-07-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 16 szelethez

-20 dkg étcsokoládé 60%-os

-5 tojás

-6 ek. cukor

-5 ek. liszt

-2 mk. kakaópor

-4 ek. sárgabarack dzsem

-25 dkg fehér marcipán

-5 dkg fehérmarcipán a díszítéshez

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral két közepes méretű tepsit. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájukat a cukorral fehéredésig keverjük. A cukros tojássárgájákhoz hozzáadjuk a lisztet, a tojásfehérjékkel lazítjuk, és a felét a tepsibe öntjük, elsimítjuk.

A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, a másik tepsibe öntjük, elsimítjuk, és két piskótát kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt.

A marcipánt porcukorral meghintett munkalapon piskóta méretűre nyújtjuk. Az egyik piskótalapot vékonyan megkenjük barackdzsemmel, rátesszük a marcipánlapot, és befedjük a lekvárral szintén megkent másik piskótalappal.

Az étcsokoládét tálkába tördeljük, vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. Éles késsel szép egyenesre vágjuk a sütemény szélét, kis téglalapokat vágunk belőle, a tetejüket meglocsoljuk olvasztott étcsokoládéval, hűtőben megdermesztjük.

A tetejüket 1-1 csokoládécsíkkal, a kinyújtott fehérmarcipánból kiszúrt kicsi korongokkal díszítjük. Hidegen kínáljuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva