Csokoládés sült sajttorta
2025-02-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez

Az alaphoz:

12,8 dkg keksz

6,8 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

25 dkg mascarpone

12,4 dkg cukor

2 db tojás

3 ek. finomliszt

2 dl tejszín

2 tk. citromlé

A mázhoz:

15 dkg étcsokoládé

1,5 dkg vaj

Elkészítés:

A sütőt 170 °C-ra melegítjük elő, egy piteformát pedig előkészítünk. Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, majd alaposan összedolgozzuk az olvasztott vajjal. A forma aljába egyengedjük és alaposan lenyomkodjuk.

A krémhez:

a sajtkrémet elkezdjük géppel mixelni, majd hozzáadjuk a cukrot, ezután pedig egyesével a tojásokat. Elkeverjük benne a lisztet és amikor összeállt, a tejszínt is. Végül a citromlével ízesítjük és a krémet a kekszes alapra simítjuk.

A tortát az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 60 perc alatt megsütjük. Közben ha a teteje barnulni kezd, alufóliával fedjük. Amikor kész, kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz:

a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd simára keverjük a vajjal. A kihűlt sajttortára öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk teljesen megdermedni, majd szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva