Csokoládés sült sajttorta
Hozzávalók kb. 8 szelethez
Az alaphoz:
12,8 dkg keksz
6,8 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
25 dkg mascarpone
12,4 dkg cukor
2 db tojás
3 ek. finomliszt
2 dl tejszín
2 tk. citromlé
A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
1,5 dkg vaj
Elkészítés:
A sütőt 170 °C-ra melegítjük elő, egy piteformát pedig előkészítünk. Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, majd alaposan összedolgozzuk az olvasztott vajjal. A forma aljába egyengedjük és alaposan lenyomkodjuk.
A krémhez:
a sajtkrémet elkezdjük géppel mixelni, majd hozzáadjuk a cukrot, ezután pedig egyesével a tojásokat. Elkeverjük benne a lisztet és amikor összeállt, a tejszínt is. Végül a citromlével ízesítjük és a krémet a kekszes alapra simítjuk.
A tortát az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 60 perc alatt megsütjük. Közben ha a teteje barnulni kezd, alufóliával fedjük. Amikor kész, kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz:
a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd simára keverjük a vajjal. A kihűlt sajttortára öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk teljesen megdermedni, majd szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva