Csokis-habos süti
Hozzávalók kb. 20 szelethez
A tésztához:
-6 tojás
-6 ek. cukor
-2 ek. olaj
-6 ek. liszt
-1 csomag sütőpor
-2 ek. kakaó
A krémhez:
-30 dkg étcsokoládé
-3 dl habtejszín
A mázhoz:
-1,5 dl víz
-30 dkg cukor
-2 ek. méz
-2 ek. kakaó
-ízlés szerint cukorgyöngy
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, az olajjal. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóval, a sárgájás masszába dolgozzuk. Végül a fehérjehabbal lazítjuk. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és a sütőben 40-45 percet sütjük.
Közben a krémhez a csokoládét kisebb edénybe tördeljük, hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön kevergetve felolvasztjuk. Amikor a csoki megolvadt, félrehúzzuk, és hagyjuk hűlni.
A mázhoz a vizet a cukorral addig főzzük, amíg a cukor elolvad. Hozzákeverjük a mézet és a kakaót, majd félrehúzzuk.
A megsült tésztát két lapra vágjuk, (ízlés szerint megcsepegtetjük kevés rummal). Az alsó lapot megkenjük a krémmel, ráborítjuk a tetejét, majd kockákra vágjuk. Lecsorgatjuk a mázzal. Hagyjuk kicsit száradni, és ízlés szerint megszórjuk cukorgyöngyökkel.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva