Csokis-habos süti
2024-12-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez

A tésztához:

-6 tojás

-6 ek. cukor

-2 ek. olaj

-6 ek. liszt

-1 csomag sütőpor

-2 ek. kakaó

A krémhez:

-30 dkg étcsokoládé

-3 dl habtejszín

A mázhoz:

-1,5 dl víz

-30 dkg cukor

-2 ek. méz

-2 ek. kakaó

-ízlés szerint cukorgyöngy

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, az olajjal. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóval, a sárgájás masszába dolgozzuk. Végül a fehérjehabbal lazítjuk. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és a sütőben 40-45 percet sütjük.

Közben a krémhez a csokoládét kisebb edénybe tördeljük, hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön kevergetve felolvasztjuk. Amikor a csoki megolvadt, félrehúzzuk, és hagyjuk hűlni.

A mázhoz a vizet a cukorral addig főzzük, amíg a cukor elolvad. Hozzákeverjük a mézet és a kakaót, majd félrehúzzuk.

A megsült tésztát két lapra vágjuk, (ízlés szerint megcsepegtetjük kevés rummal). Az alsó lapot megkenjük a krémmel, ráborítjuk a tetejét, majd kockákra vágjuk. Lecsorgatjuk a mázzal. Hagyjuk kicsit száradni, és ízlés szerint megszórjuk cukorgyöngyökkel.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva