Csodatevő szódabikarbóna
2024-02-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Nemrégiben 400 önkéntest vettek rá arra, hogy minden nap sós vízzel öblögessenek. Egyértelműen kiderült, hogy az influenza és a megfázás tüneteit hihetetlen gyorsan enyhítette.

Annál a csoportnál, amelyik napi 3 alkalommal gargarizált, 40%-kal csökkent a felső légúti fertőzések száma.

Más tanulmányok is alátámasztották már a nagyi praktikájának, a sós vizes öblögetésnek az előnyeit.

Csökkenti a torokfájást

Csökkenti a torokfájást, segít megszüntetni a felesleges nyálkát és meggyógyítani a gyulladt szöveteket. Eltávolítja a torokra tapadt baktériumokat, allergéneket és a gombát. Negyed vagy fél teáskanál sót 8 deci langyos vízben oldjunk fel, és gargarizáljunk naponta többször.

Orrdugulás ellen

Az orrdugulást elmulasztja. Fél teáskanál sót egy pohár vízzel keverjünk össze, és csepegtessünk pár cseppet az orrunkba. Utána alapos orrfújás következzen, s meglátja, hogy milyen hatásos!

Fogfájás ellen

A só megöli a baktériumokat és más kórokozókat, amelyek a fogfájást okozzák. A fogfájás ideiglenes megszüntetéséért egy evőkanál sót és egy evőkanál szódabikarbónát oldjunk fel fél liter langyos vízben.

Rossz lehelet ellen

Rossz lehelet ellen. Ezért többnyire baktériumok, fertőzések a felelősek, és a só felveszi a harcot ellenük. Negyed teáskanál sót két deci vízben oldjunk fel, adjunk hozzá néhány csepp mentaolajat és kész is a szájvíz - házilag.