Csodát tesz a bőröddel a micellás víz
2024-04-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A micellás víz része a napi rutinodnak? Akkor valószínűleg pontosan tudod, hogy mi az... vagy mégsem?

Csak önts egy kis mennyiséget a vattakorongra, fuss végig vele az arcodon, nyakadon és dekoltázsodon, és a micellás víz máris csodákra képes. Ismerősen hangzik ez a rutin? Akkor valószínűleg te is rajongsz érte, és a fürdőszobaszekrényedben ott lapul a termék egy vagy két változata. Micellák. Komolynak hangzik. Biztosan tudnak is valamit tenni. De mit is valójában?

Mik azok a micellák?

A micellák valójában apró molekulák, amelyek egyik része hidrofil, vagyis vízben oldódik, a másik része pedig lipofil, amely bevonzza az olajos anyagokat és kompatibilis a vízzel.

Ezek nem csak azon munkálkodnak a bőrünkön, hogy felszívják a sminket, a szennyeződéseket és egyéb maradványokat, hanem - éppen azért, mert olyan aprók - képesek mélyen behatolni a pórusokba, és oda szállítani a hidratáló hatóanyagokat, ahol igazán szükség van rájuk. A bőr természetes védőrétege pedig a legcsekélyebb mértékben sem károsodik - ez egyértelmű előny a szappanos és vizes tisztítással szemben.

Akkor mi is pontosan az a micellás víz?

Egy igazi mindenes! A micellás víz tisztítószer, toner és hidratáló egyben. Más szóval: sminkeltávolítás, pH-kiegyenlítés és hidratálás egy lépésben. Elég jól hangzik, nem igaz?