Csőben sült hal jégcsapretekkel
2025-04-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-10 dkg burgonya

-60 dkg fehér húsú halfilé

-30 dkg jégcsapretek

-1 cs. kapor

-4 dl tejföl

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, megtisztítjuk, lereszeljük, kicsit megsózzuk, állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk.

Közben a halat megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A jégcsapretket meghámozzuk, megmossuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, és a halkockákhoz keverjük. A kaprot leöblítjük, felaprítjuk.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A reszelt burgonyát összekeverjük a tejföllel, a kaporral, majd összeforgatjuk a halas keverékkel. Kiolajozott tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük, és a sütőben 20 percig sütjük. Néhány percig pihentetjük, utána tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 295 kcal