Csőben sült hal jégcsapretekkel
Hozzávalók 4 személyre:
-10 dkg burgonya
-60 dkg fehér húsú halfilé
-30 dkg jégcsapretek
-1 cs. kapor
-4 dl tejföl
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, megtisztítjuk, lereszeljük, kicsit megsózzuk, állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk.
Közben a halat megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A jégcsapretket meghámozzuk, megmossuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, és a halkockákhoz keverjük. A kaprot leöblítjük, felaprítjuk.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A reszelt burgonyát összekeverjük a tejföllel, a kaporral, majd összeforgatjuk a halas keverékkel. Kiolajozott tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük, és a sütőben 20 percig sütjük. Néhány percig pihentetjük, utána tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 295 kcal