Csirkemell színes zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
-2 egész csirkemell
-0,5 fej kelkáposzta
-20 dkg sárgarépa
-2 szál zöldhagyma
-2 ek. vaj
Elkészítés:
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A csirkemellet megmossuk, besózzuk (esetleg kedvenc fűszereinkkel ízesítjük), és a csontjával, bőrével együtt a sütőben kb. 45 perc alatt pirosra sütjük. Kevés vizet öntünk alá.
Közben a kelkáposztát megtisztítjuk, laskákra vágjuk. A répát, a hagymát meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk.
A répát a vajon elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a kelkáposztát, végül a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve roppanósra pároljuk.
A csirkemell húsát lefejtjük a csontról, (a bőrét nem), felszeleteljük, a vajas zöldségekkel körítve kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva