Csirkemell színes zöldségekkel
2023-10-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-2 egész csirkemell

-0,5 fej kelkáposzta

-20 dkg sárgarépa

-2 szál zöldhagyma

-2 ek. vaj

Elkészítés:

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A csirkemellet megmossuk, besózzuk (esetleg kedvenc fűszereinkkel ízesítjük), és a csontjával, bőrével együtt a sütőben kb. 45 perc alatt pirosra sütjük. Kevés vizet öntünk alá.

Közben a kelkáposztát megtisztítjuk, laskákra vágjuk. A répát, a hagymát meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk.

A répát a vajon elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a kelkáposztát, végül a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve roppanósra pároljuk.

A csirkemell húsát lefejtjük a csontról, (a bőrét nem), felszeleteljük, a vajas zöldségekkel körítve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva