Csirkemájjal rakott burgonya
2025-02-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 6 személyre

-1 kg burgonya

-80 dkg csirkemáj

-3 fej vöröshagyma

-2 tv-paprika

-4 szál friss majoránna

-1 csokor petrezselyem

-1 ek. kacsazsír

-2 kk. fűszerpaprika

-1,5 dl főzőtejszín

-5 dkg puha vaj + a tepsihez

-2 tojás

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A csirkemájat lehártyázzuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk felaprítjuk. A paprikát megmossuk, a feldaraboljuk. A majoránna leveleit és a petrezselymet leöblítjük, finomra aprítjuk.

Nagyobb serpenyőben a zsíron a vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felaprított paprikát és a csirkemájat. Kissé lepirítjuk, a fele majoránnával és petrezselyemmel, a fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Végül felengedjük 1,5 dl vízzel és kb. 20 perc alatt készre főzzük.

A tejszínt felforraljuk. A még meleg burgonyát burgonyanyomóval összetörjük, hozzáadjuk a tejszínt, a puha vajat, sózzuk, borsozzuk, egyneművé dolgozzuk, végül belekeverjük a tojásokat is.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a burgonya felét, majd rákanalazzuk májat, és beborítjuk a maradék burgonyával. A sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Nagyobb darabokra vágva, a maradék majoránnával és petrezselyemmel megszórva frissen tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc