Csirkemájjal rakott burgonya
Hozzávalók 6 személyre
-1 kg burgonya
-80 dkg csirkemáj
-3 fej vöröshagyma
-2 tv-paprika
-4 szál friss majoránna
-1 csokor petrezselyem
-1 ek. kacsazsír
-2 kk. fűszerpaprika
-1,5 dl főzőtejszín
-5 dkg puha vaj + a tepsihez
-2 tojás
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A csirkemájat lehártyázzuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk felaprítjuk. A paprikát megmossuk, a feldaraboljuk. A majoránna leveleit és a petrezselymet leöblítjük, finomra aprítjuk.
Nagyobb serpenyőben a zsíron a vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felaprított paprikát és a csirkemájat. Kissé lepirítjuk, a fele majoránnával és petrezselyemmel, a fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Végül felengedjük 1,5 dl vízzel és kb. 20 perc alatt készre főzzük.
A tejszínt felforraljuk. A még meleg burgonyát burgonyanyomóval összetörjük, hozzáadjuk a tejszínt, a puha vajat, sózzuk, borsozzuk, egyneművé dolgozzuk, végül belekeverjük a tojásokat is.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a burgonya felét, majd rákanalazzuk májat, és beborítjuk a maradék burgonyával. A sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Nagyobb darabokra vágva, a maradék majoránnával és petrezselyemmel megszórva frissen tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc