Csípős csirkeszárny tepsis céklával
Hozzávalók 4 személyre:
-75 dkg csirkeszárny
-5 ek. olívaolaj
-1 csomag csirkeszárny fűszerkeverék
-2 nagyobb vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 közepes édesburgonya
-3 közepes cékla
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmossuk. Az olívaolajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, bekenjük vele a húst, és egy éjszakán át pácoljuk. Másnap sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 200 C-fokon 45-50 percig sütjük.
A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az édesburgonyát, a céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Tűzálló tálba szórjuk a hagymákkal együtt, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, és alaposan összeforgatjuk. A sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Félidőben átkeverjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
