Csípős csirkeszárny tepsis céklával
2025-11-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-75 dkg csirkeszárny

-5 ek. olívaolaj

-1 csomag csirkeszárny fűszerkeverék

-2 nagyobb vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-2 közepes édesburgonya

-3 közepes cékla

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megmossuk. Az olívaolajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, bekenjük vele a húst, és egy éjszakán át pácoljuk. Másnap sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 200 C-fokon 45-50 percig sütjük.

A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az édesburgonyát, a céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Tűzálló tálba szórjuk a hagymákkal együtt, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, és alaposan összeforgatjuk. A sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Félidőben átkeverjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap