Csernus Mariann drámai vallomása lánya haláláról
2023-11-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat, Rúzs

Csernus Mariann az élő bizonyíték arra, hogy a kor valóban csak egy szám. 95 évesen is rendkívül aktív, elmondása szerint éppen ez a hosszú élet titka. Az életébe azonban szomorúság keveredett 35 évvel ezelőtt, s azóta nem telik el úgy nap, hogy ne gondolna Kató lányára, akit elveszített.

A színésznő szerencsére nagyon jól érzi magát. Otthonában dohányfüsttel és könyvekkel üti el az időt. Előbbiről úgy nyilatkozott: „Ez az én nagy szenvedélyem, ezt már nem dobom el. Úgysem szívom végig.”

„Szerettem a szakmámat, örültem, hogy játszhatok, verset mondhatok, állandóan színpadon lehetek. Ez volt az egyik része az életemnek, ez pedig alapjaiban határozta meg az életmódomat. Mindig aktív voltam, nem pihentem sokat, de ezt így tartottam helyesnek” – magyarázta a színésznő a hosszú élet titkát, de hozzátette: ez csak az egyik része a történetnek.

Az érem másik oldala, hogy amíg volt családom, addig az apámat és az anyámat, valamint a kislányomat, akit szintén el kellett veszítenem, nagyon szerettem. Ők tápláltak az életem során.

Csernus Mariann 35 évvel veszítette el egyetlen gyermekét, Joó Katalint aki szintén színésznőként dolgozott.

Igen, az én színésznő lányom, aki 37 évesen öngyilkos lett. Ezzel már leszámoltam, de nincs nap, hogy Kató ne jutna eszembe. Haragszom rá. Dühös vagyok! Szeretettel vegyes érzések

– mondta.