Cseresznyés pohárkrém
Hozzávalók 4 személyre:
-25 dkg cseresznye
-1 dl almalé
-4 ek. méz
-3 ek. pálinka
-1 mk. őrölt fahéj
-5 dkg keksz
-25 dkg túró
-1 tk. vanília aroma
-1 dl natúr joghurt
Elkészítés:
A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk. Az almalevet felmelegítjük 2 ek. mézzel, a pálinkával és a fahéjjal. Beleszórjuk a cseresznyéket, és egyet forralunk rajta. Tényleg csak 1-2 perc legyen!
A túrót simára keverjük a maradék mézzel, a vaníliával, a joghurttal. A kekszet összetördeljük.
A pohár aljára keksztördeléket szórunk és rárakunk 3-4 szem cseresznyét. A levéből is locsoljunk rá! Erre kanalazzuk a túrókrémet, majd megszórjuk a maradék keksszel, és rátesszük a maradék cseresznyét is. Jól behűtve nagyon finom!
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva