Császármorzsa a sütőből
Hozzávalók egy közepes cserép vagy jénai tálhoz, négy személyre:
-4 tojás
-1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
-1 és egy negyed bögre liszt (17 dkg)
-aki szereti, szórhat bele mazsolát (40 g-ot)
a kikenéshez:
-vaj
a tálaláshoz:
-porcukor
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra.
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
A fehérjéket kemény habbá verjük egy kisebb tálban.
Egy másik tálban a tojások sárgájához kisebb adagokban hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Én turmixgéppel csináltam.
Ezután óvatosan egy fakanállal a tojáshabot is beleforgatjuk, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
Kivajazott jénaiba vagy mázas cseréptálba (szuflé formába) öntjük, majd a sütőbe toljuk.
Kb. 25-30 perc alatt sül készre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e a tészta közepe! Tálalás előtt villával tépkedjük szét, majd rakjuk desszertes tányérokra!