Császármorzsa a sütőből
2025-09-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók egy közepes cserép vagy jénai tálhoz, négy személyre:

-4 tojás

-1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)

-1 és egy negyed bögre liszt (17 dkg)

-aki szereti, szórhat bele mazsolát (40 g-ot)

a kikenéshez:

-vaj

a tálaláshoz:

-porcukor

Elkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra.

A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.

A fehérjéket kemény habbá verjük egy kisebb tálban.

Egy másik tálban a tojások sárgájához kisebb adagokban hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Én turmixgéppel csináltam.

Ezután óvatosan egy fakanállal a tojáshabot is beleforgatjuk, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

Kivajazott jénaiba vagy mázas cseréptálba (szuflé formába) öntjük, majd a sütőbe toljuk.

Kb. 25-30 perc alatt sül készre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e a tészta közepe! Tálalás előtt villával tépkedjük szét, majd rakjuk desszertes tányérokra!