Citromkrémes kókusztorta
2024-01-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez

Az alaphoz:

-20 dkg rizsliszt

-15 dkg eritrtiol

-1 csomag vaníliás cukor

-1 csomag gm sütőpor

-10 dkg darált mák

-4 tojás

-1 dl kókuszos növényi ital

-0,5 dl étolaj

-3 alma

A krémhez:

-4 ek. étkezési keményítő

-1 dl citromlé

-5 dkg vaj

-10 dkg eritritol

-2 dl magas kókusztartalmú (80%) kókusztej

A tálaláshoz:

-1 nagyobb biocitrom

-1 ek. kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Előkészítünk egy 24 cm-es pitesütő formát. A rizslisztet elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a mákkal, egy csipet sóval. A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszitalt, az olajat, és összeforgatjuk a szárazanyagokkal.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a tésztába forgatjuk. A formában elsimítjuk és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd tálra áttesszük.

Közben a krém hozzávalóit kis edényben összeforraljuk, annyi keményítővel, hogy szépen besűrűsödjön. A krémet a tészta tetején elsimítjuk, és hagyjuk egészen kihűlni.

A süteményt megszórjuk a kókuszreszelékkel, és a jól megmosott, felkarikázott citrommal díszítve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva