Citromkrémes kókusztorta
Hozzávalók kb. 8 szelethez
Az alaphoz:
-20 dkg rizsliszt
-15 dkg eritrtiol
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag gm sütőpor
-10 dkg darált mák
-4 tojás
-1 dl kókuszos növényi ital
-0,5 dl étolaj
-3 alma
A krémhez:
-4 ek. étkezési keményítő
-1 dl citromlé
-5 dkg vaj
-10 dkg eritritol
-2 dl magas kókusztartalmú (80%) kókusztej
A tálaláshoz:
-1 nagyobb biocitrom
-1 ek. kókuszreszelék
Elkészítés:
A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Előkészítünk egy 24 cm-es pitesütő formát. A rizslisztet elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a mákkal, egy csipet sóval. A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszitalt, az olajat, és összeforgatjuk a szárazanyagokkal.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a tésztába forgatjuk. A formában elsimítjuk és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd tálra áttesszük.
Közben a krém hozzávalóit kis edényben összeforraljuk, annyi keményítővel, hogy szépen besűrűsödjön. A krémet a tészta tetején elsimítjuk, és hagyjuk egészen kihűlni.
A süteményt megszórjuk a kókuszreszelékkel, és a jól megmosott, felkarikázott citrommal díszítve kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva