Canihua lasagne - Egy klasszikus tésztalapok nélkül
Zöldségekkel vagy gombával kombinálva, sajttal vagy nélküle: ez a lasagne olyan sokoldalúan elkészíthető, hogy a család minden tagja megtalálja majd a neki tetsző variációt.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 6 főre:
140 g canihua
350 ml fűszeres paradicsomszósz
kevés szójakrém (tetszés szerinti mennyiségben)
420 ml zöldségalaplé
egy kevés tisztított vaj a kikenéshez
200 g mozzarella
30 g tetszés szerinti feltét, pl. paprika, gomba, hagyma stb.
parmezán a kéreghez kevés só, bors
Elkészítés:
1. Tegyük fel főni a canihuát a zöldségalaplével, és lassú tűzön, alkalmanként megkeverve főzzük kb. 15 percig. Ezt követően hagyjuk további 10 percet duzzadni a szemeket. Keverjük hozzá a paradicsomszósz felét és némi szójakrémet, és tegyük félre.
2. Zsírozzunk ki 6 közepes sütőformácskát tisztított vajjal és kenjük ki mindegyik alját 2 ek. paradicsomszósszal. Ezt követően osszuk el a canihua-keverékünket a formácskákban, és egy kanállal finoman nyomkodjuk el bennük a masszát.
3. Rétegezzük felváltva a mozzarellát és a feltétet (zöldségmixet) a formákban, a tetejüket pedig szórjuk meg ízlés szerint parmezánnal.
4. A sütőformákat helyezzük egy tepsire és toljuk 20 percre a sütőbe.
Forrás: Activebeauty