Canihua lasagne - Egy klasszikus tésztalapok nélkül
2020-06-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Zöldségekkel vagy gombával kombinálva, sajttal vagy nélküle: ez a lasagne olyan sokoldalúan elkészíthető, hogy a család minden tagja megtalálja majd a neki tetsző variációt.

Elkészítési idő: 40 perc

 


Hozzávalók 6 főre:

 140 g canihua

350 ml fűszeres paradicsomszósz

kevés szójakrém (tetszés szerinti mennyiségben)

420 ml zöldségalaplé

egy kevés tisztított vaj a kikenéshez

200 g mozzarella

30 g tetszés szerinti feltét, pl. paprika, gomba, hagyma stb.

parmezán a kéreghezkevés só, bors



Elkészítés:

1. Tegyük fel főni a canihuát a zöldségalaplével, és lassú tűzön, alkalmanként megkeverve főzzük kb. 15 percig. Ezt követően hagyjuk további 10 percet duzzadni a szemeket. Keverjük hozzá a paradicsomszósz felét és némi szójakrémet, és tegyük félre.

2. Zsírozzunk ki 6 közepes sütőformácskát tisztított vajjal és kenjük ki mindegyik alját 2 ek. paradicsomszósszal. Ezt követően osszuk el a canihua-keverékünket a formácskákban, és egy kanállal finoman nyomkodjuk el bennük a masszát.

3. Rétegezzük felváltva a mozzarellát és a feltétet (zöldségmixet) a formákban, a tetejüket pedig szórjuk meg ízlés szerint parmezánnal.

4. A sütőformákat helyezzük egy tepsire és toljuk 20 percre a sütőbe.

Forrás: Activebeauty