Bundáskenyér kicsit másképp
A bundáskenyér egy örök kedvenc, szinte kivétel nélkül mindenki ismeri, szereti. Gyors és egyszerű az elkészítése, hamar fogyasztható.
Viszont ha unod már a hagyományos ízeket, akkor érdemes pár trükköt bevetned, hogy izgalmasabbá tedd ezt a reggelit. Íme három forma, ahogy talán még nem kóstoltad.
Almás-fahéjas bundáskenyér
Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 2 db tojás, 1 db alma, 1 mk fahéj, 1 tk cukor, 1 csipet só, kókuszzsír a sütéshez
Szeleteld fel a kenyeret, az almát mosd meg, pucold meg és reszeld le. Verd fel a tojást, majd keverd hozzá az almát, sózd, és tedd bele a fahéjat. Mártsd bele a kenyereket, és forró kókuszzsírban süsd meg őket a szokásos módon aranybarnára. Díszítheted a tetejét is fahéjjal, esetleg almaszelettel és porcukorral.
Gluténmentes fokhagymás bundáskenyér
Hozzávalók: 4 szelet gluténmentes kenyér, 2 db tojás, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, színes bors, só
Pucold meg a fokhagymát, és egy éles kés segítségével vágd fel halszálvékony szeletekre. A tojást sóval és borssal verd fel, majd add hozzá a felvágott fokhagymát. Mindegyik kenyérszeletet mártsd bele a tojásba, majd a forró olívaolajban süsd aranybarnára.
Bundáskenyér tojás nélkül
Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 4 dl napraforgó olaj, 2 ek kukoricakeményítő vagy csicseriborsó liszt, 4 ek tejszín, 30 ml tej, 1 késhegynyi kurkuma, 1 gerezd fokhagyma, só
Keverd össze egy mélytányérban a kukoricakeményítőt és a tejszínt. Add hozzá a kurkumát és a neked megfelelő sót. Ízlés szerint rakhatsz hozzá más fűszereket is, borsot, fokhagymát vagy amit szeret a család. Ha sűrű lett a bunda, akkor néhány kanál tejjel lazítsd fel. A kenyereket mártsd bele és forgasd meg benne, mint a hagyományos bundás kenyérnél a tojásba. Melegítsd meg a serpenyőben lévő olajat, és süsd ki a bundás kenyerek mindkét oldalát. Ízlésesen tálald a reggelihez!