Brownie csokiöntettel
2025-05-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 10 szelethez

A tésztához:

-5 dkg vaj + a tepsihez

-5 dkg tisztított mandula

-5 dkg tisztított pisztácia (nem sózott)

-10 dkg étcsokoládé

-2 tojás

-5 dkg liszt + a tepsihez

-1 csomag sütőpor

-10 dkg cukor

-1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

-5 dkg marcipán

-1 dl főzőtejszín

-5 dkg fehér csokoládé

A mázhoz:

-10 dkg étcsokoládé

-1 dl főzőtejszín

-3 ek. vagdalt pisztácia

Elkészítés:

A tésztához a vajat feldaraboljuk. A csokoládét összetördeljük. A vajat és a csokoládét keverőtálba tesszük, és vízgőz felett felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni. A mandulát és a pisztáciát durvára vágjuk.

Kivajazunk-lisztezünk egy kisebb tepsit. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tojásokat felverjük. A lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást meg a vajas csokoládét, és habverővel simára kikeverjük. Majd beledolgozzuk a mandulát és a pisztáciát is. A masszát tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.

A tetejére a marcipánt a főzőtejszínnel összeturmixoljuk. A fehér csokoládét felolvasztjuk, a marcipánhoz keverjük. Az így kapott masszát a tésztára kenjük.

A maradék csokoládét kis lábosban a tejszínnel együtt lassú tűzön felolvasztjuk, majd 5 percig hűlni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Még langyosan a marcipánréteg tetején elsimítjuk. A pisztáciával díszítjük, dermedni hagyjuk, majd szaggatóval formázva vagy egyszerűen csak szeletelve tálaljuk.

Munka. kb. 45 perc