Brownie csokiöntettel
Hozzávalók 10 szelethez
A tésztához:
-5 dkg vaj + a tepsihez
-5 dkg tisztított mandula
-5 dkg tisztított pisztácia (nem sózott)
-10 dkg étcsokoládé
-2 tojás
-5 dkg liszt + a tepsihez
-1 csomag sütőpor
-10 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
-5 dkg marcipán
-1 dl főzőtejszín
-5 dkg fehér csokoládé
A mázhoz:
-10 dkg étcsokoládé
-1 dl főzőtejszín
-3 ek. vagdalt pisztácia
Elkészítés:
A tésztához a vajat feldaraboljuk. A csokoládét összetördeljük. A vajat és a csokoládét keverőtálba tesszük, és vízgőz felett felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni. A mandulát és a pisztáciát durvára vágjuk.
Kivajazunk-lisztezünk egy kisebb tepsit. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tojásokat felverjük. A lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást meg a vajas csokoládét, és habverővel simára kikeverjük. Majd beledolgozzuk a mandulát és a pisztáciát is. A masszát tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
A tetejére a marcipánt a főzőtejszínnel összeturmixoljuk. A fehér csokoládét felolvasztjuk, a marcipánhoz keverjük. Az így kapott masszát a tésztára kenjük.
A maradék csokoládét kis lábosban a tejszínnel együtt lassú tűzön felolvasztjuk, majd 5 percig hűlni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Még langyosan a marcipánréteg tetején elsimítjuk. A pisztáciával díszítjük, dermedni hagyjuk, majd szaggatóval formázva vagy egyszerűen csak szeletelve tálaljuk.
Munka. kb. 45 perc