Bill Gates exfelesége a világ második leggazdagabb nője lett válásuk után
2021-08-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Békésen zárult le az év válása. A mil­liárdos üzletember Bill Gates és Melinda 27 évnyi házasság után külön utakra lépett.

Lehet, hogy a pénz nem boldogít, de a feleség igencsak jól járt, hiszen a 130 milliárd dolláros (38 770 milliárd Ft-os) vagyont megfelezték, így mindkettőjüknek 65 milliárd (19 385 milliárd Ft) maradt. Az asszony ráadásul a férje vezetéknevét is megtartotta. Gates egyébként a világ negyedik leggazdagabb embere volt, ám mostantól csak a 16. a Forbes magazin listáján. Melinda Gates viszont a második legnagyobb vagyonnal rendelkező nő lett világszerte a L’Oréalt birtokló Francoise Bettencurt Meyers mögött, akinek 92 milliárdja (24 437 milliárd Ft-ja) van.

A külvilág számára úgy tűnik, hogy sikerült békésen lezárni a májusban indított válási procedúrát, hiszen az osztozkodás mellett a közös alapítványukban továbbra is együtt dolgoznak. Botrányokról, csatározásokról sem lehetett hallani. Azonban a bennfentesek szerint ez volt az ára a vagyon felezésének. Melinda ugyanis tudomást szerzett róla, férjét többen is azzal vádolták, hogy a Microsoftnál nőket bántalmazott és zaklatott is szexuálisan.

„A házasságuk akkor kezdett elromlani, amikor Melinda elolvasta egy alkalmazott 2019-es levelét, amelyben részletezte, Gates szexuális viszonyát egy kolléganőjével. Az eset még 2000-ben történt, ám a botrány kirobbanása után a cégvezért eltávolították a Microsoft igazgatótanácsából” – számolt be a Daily Mail riportjában.

– Bill gyakran beszélt arról a golfpartnereinek, hogy a házasságában már kihunyt a szerelem. Gyakorlatilag külön éltek. Ráadásul minden évben elment egy hétre nyaralni Észak-Karolinába volt barátnőjével, Ann Windbladdel. Nem volt a hűség mintaképe, hiszen a cégénél és az alapítványnál dolgozó hölgyeket is gyakran hajkurászta – mondta egy informátor.

„Bill el akart venni, amikor megismerkedtünk, de ő igazából a Microsoft vállalaté volt, nem az enyém. Csak a munkával foglalkozott. Emlékszem olyan időszakokra, amikor a házasságunknak olyan nehéz napjai voltak, hogy megfordult a fejemben: végig tudom-e ezt csinálni?” – írta önéletrajzi kötetében Melinda, akit talán kárpótol majd a hatalmas vagyon. Senkivel nem kell majd osztoznia, azt ugyanis korábban kijelentették, hogy a három gyerekük szinte semmit nem örököl, állítólag 10-10 millió dollárt (2,9 milliárd Ft-ot) kapnak.

Forrás: Blikk