Barátságból szerelem? Honnan tudhatod, hogy többet érzel iránta?
2021-06-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Sokan állítják, hogy férfi-nő barátság nem létezik, mert az egyik fél mindig többet akar. Egyesek azt mondják, hogy ha egy baráti viszonyból szerelem szövődik, az sosem volt igazi barátság. Mások viszont pont az ellenkezőjét bizonyítják, saját életükön keresztül példát mutatva. Az igazság talán valahol mind között félúton található.

De melyek azok a jelek, amiből tudhatod, hogy Te már biztosan átléptél az ún. barátságzónából, és bizony beleszerettél, még ha fogalmad sincs róla?

1. Minden pillanatban csak rá gondolsz.

Mindenről és mindenkiről ő jut azonnal eszedbe. Ha látsz valami érdekeset, vagy történik Veled valami, akkor rögtön meg szeretnéd osztani vele. A nap bármely percében azon kapod magad, hogy róla ábrándozol, felidézel egy közös programot, egy szép emléket. Mi ez, ha nem ékes bizonyítéka egy bimbózó szerelemnek?

2. Ha épp nincs Veled, akkor azt kívánod, bárcsak együtt lehetnétek.

Az esti kedvenc sorozat sem olyan szórakoztató, ha nem együtt nézitek. Lehet, hogy egy nagyobb társasággal mész bulizni, de nélküle valahogy nem érzed jól magad. Minden eseményt különlegesebbé tesz a puszta jelenléte is számodra. É s ezért persze azt kívánod, hogy bár őt is meghívnák minden partira, ahová Te hivatalos vagy.

3. Imádod az éjszakába nyúló beszélgetéseiteket.

Mindegy, hogy személyesen vagy telefonon, beszédben vagy írásban, de Nektek mindig rengeteg megbeszélnivalótok van egymással. Minden döntés előtt kikéred a véleményét, értékesnek tartod a tanácsait, és élvezettel hallgatod, bármiről is mesél. Naponta akár többször is felhívod, mert mindent meg kell osztanod vele. És még akkor sem szívesen köszönsz el, ha az egész éjszakát átbeszélgettétek, mert inkább mellette maradnál nappal is.

4. Ő az első (és egyetlen) személy, akit kísérődnek elhívsz minden családi programra.

Legyen az esküvő, születésnap, vagy akár egy céges rendezvény, ahová nem illik egyedül érkezni, akkor egyértelmű számodra, hogy csakis vele szeretnél megjelenni. Ő az, aki mellett jól érzed magad, nem hoz zavarba, sőt, büszkén feszítesz mellette. Természetesen a családod is ismeri, és kedveli.

Ezt is olvasd el! - 6 dolog, melyet tudnod kell, mielőtt párkapcsolatot alakítanál ki egy barátoddal

5. Egyszerűen csodás lénynek tartod.

Még, ha eddig eszedbe sem jutott, hogy nőként (férfiként) tekints rá, és ne csak egy barátként, akkor is észreveszed, hogy milyen szépek a vonásai, kedves a mosolya, és mennyire vonzó jelenség. Talán arra gondolsz, hogy milyen szerencsés lesz a majdani párja, aki Te is lehetnél, ha végre magadnak is bevallanád az iránta táplált érzéseidet.

6. Féltékeny leszel, ha valaki mással látod.

Csak barátok vagytok, ezért miért is ne randizhatna mással? Ez zavar Téged? Minden ilyen alkalommal őrült féltékenység gyötör? Az ilyen érzések barátok között is előfordulhatnak, de legyünk őszinték. Ez az a pont, ahol már tényleg el kell gondolkoznod azon, hogy hányadán is álltok egymással.

Két embert összefűző érzelmek sosem egyszerűek. Talán létezik férfi-nő barátság, talán nem. Ha van valaki, aki igazán közel áll a szívedhez, és el tudnád képzelni őt életed társául, akkor őszintén mondd el neki. Ki tudja, lehet, hogy ő is hasonlóan érez, csak még magának sem merte bevallani…