Banános-kávés turmix
Hozzávalók:
-1 banán
-200 ml hideg kávé
-100 ml mandulatej
-4 evőkanál zabpehely
-¼ teáskanál fahéj
-1 teáskanál őrölt vanília
-2 teáskanál kakaópor
-2 teáskanál szentjánoskenyérfa-por (elhagyható)
Elkészítése:
Hámozd meg a banánt, és vágd fel darabokra. Tedd bele a banánt, a kávét, a mandulaitalt, a zabpelyhet, a fahéjat, a vaníliát, a kakaót és a szentjánoskenyérport egy nagy sebességű gépbe, és turmixold simára. Ezután ossza el a turmixot 2 pohárba.
Hogyan módosíthatod könnyedén a kávés-banános turmixot
A mandulatejet 1:1 arányban helyettesítheted más növényi italokkal, például zab- vagy mogyoróitallal. Alternatívaként tehéntejet is használhatsz.
A szentjánoskenyérport egyszerűen el is hagyhatod.
Opcionálisan egy evőkanál mandulavaj is nagyon jól illik a banános turmixba. Ez hosszabb ideig tart jóllakottan.
Tipp: Frissítő turmix
Ha különösen frissítő turmixot szeretnél, akkor előző este elkészítheted a kávét, töltsd egy jégkockaformába, és tedd a fagyasztóba egy éjszakára. Másnap reggel aztán egyszerűen összeturmixolod a jégkockával és a többi hozzávalóval.
A turmixot egyszerűen elkészítheti előző este, és egy üvegbe töltheted. Fogyasztás előtt azonban legfeljebb 12-24 óráig kell a hűtőben tárolni.