Banános-kávés turmix
2024-08-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-1 banán

-200 ml hideg kávé

-100 ml mandulatej

-4 evőkanál zabpehely

-¼ teáskanál fahéj

-1 teáskanál őrölt vanília

-2 teáskanál kakaópor

-2 teáskanál szentjánoskenyérfa-por (elhagyható)

Elkészítése:

Hámozd meg a banánt, és vágd fel darabokra. Tedd bele a banánt, a kávét, a mandulaitalt, a zabpelyhet, a fahéjat, a vaníliát, a kakaót és a szentjánoskenyérport egy nagy sebességű gépbe, és turmixold simára. Ezután ossza el a turmixot 2 pohárba.

Hogyan módosíthatod könnyedén a kávés-banános turmixot

A mandulatejet 1:1 arányban helyettesítheted más növényi italokkal, például zab- vagy mogyoróitallal. Alternatívaként tehéntejet is használhatsz.

A szentjánoskenyérport egyszerűen el is hagyhatod.

Opcionálisan egy evőkanál mandulavaj is nagyon jól illik a banános turmixba. Ez hosszabb ideig tart jóllakottan.

Tipp: Frissítő turmix

Ha különösen frissítő turmixot szeretnél, akkor előző este elkészítheted a kávét, töltsd egy jégkockaformába, és tedd a fagyasztóba egy éjszakára. Másnap reggel aztán egyszerűen összeturmixolod a jégkockával és a többi hozzávalóval.

A turmixot egyszerűen elkészítheti előző este, és egy üvegbe töltheted. Fogyasztás előtt azonban legfeljebb 12-24 óráig kell a hűtőben tárolni.