Az unakit hatása és tulajdonságai
2023-08-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Az unakit hatása és tulajdonságai

A zöld és vörös színek keverékében pompázó unakit követ még csak néhány évszázada fedezték fel. Úgy tartják, az unakit hatása támogatja szervezetünk öngyógyító folyamatait, ezért érdemes ékszerként viselnünk a mindennapok során. Tartson velünk és ismerje meg az unakit kő hatásai mellett különleges tulajdonságait is!

Főbb jellemzői

Az 1800-as években került felfedezésre ez a páratlan szépségű ásvány. Nevét felfedezésének helyéről, az USA-ban található Unakas-hegységről kapta. Az öngyógyítás és a regeneráció köveként tartják számon.

Színét tekintve pirosas-zöldes, jellemzően foltos megjelenésű ásvány. Megmunkálása keménysége miatt meglehetősen nehéz.

Milyen gyógyhatást tulajdonítanak az unakit ásványnak?

Az unakit hatása aktiválja a szervezetünk öngyógyító folyamatait, ezáltal viselése ajánlott a különböző betegségekből történő felépüléshez. Fokozza a regeneráló folyamatokat és támogatja a szervezet gyorsabb gyógyulását is. Erősíti az immunrendszert. Alkalmazása regenerálja bőrünket, a kötőszövetet, a körmöket. Segíti a sebek gyógyulását és fokozza a haj növekedését is. Az erős gyógyító hatással rendelkező kő kiválóan alkalmazható a máj és az epe erősítésére.

A kő viselése a terhesség idején is kifejezetten ajánlott, mert biztosítja váradósság ideje alatti problémamentességet. Az unakit hatása segíti az édesanya és a magzat közötti kapcsolat kialakulását már a terhesség korai szakaszában. Emellett a magzat belső fejlődésére is jótékonyan hat. Az ásvány a terhesség alatti gyarapodásra is jótékonyan hat, ezáltal támogatja a súlygyarapodást. Ezen tulajdonságai mentén alkalmazása nem ajánlott azoknak, akik diétáznak és fogyni szeretnének.

Az unakit hatása lelkileg

Az ásványnak lélekerősítő ereje van. Alkalmazása által könnyebben meg tudjuk erősíteni a magunkba vetett hitünket. Segít rávilágítani arra, hogy a hibáink a javunkat szolgálják, mert minden esetben meg tudunk valamit tanulni belőlük.

Az elfogadást erősíti és segít megóvni önmagunk lebecsülésétől, akkor is, amikor hibáztunk. Az ásvány a lelki „hibáink” elfogadásán túl a testi fogyatékosságok elfogadását is támogatja. Segítő hatása rávilág arra is, hogy a különféle élethelyzetek és betegségek miért következtek be. Emellett hatása által ráláthatunk érzelmeinkre és gondolatainkra is.

Emellett segít megszabadulni a kudarcokat követő frusztrációtól is, mert az unakit hatása erősíti és építi viselőjét. Támogatja a legmélyebb lelki problémáink felszínre hozását és megoldását. Segítő hatása által könnyebben tudunk felülemelkedni a kudarcokon és a csalódásokon. Az unakit hatása által könnyebben értjük meg a születés és az újjászületés folyamatát.

Az unakit spirituális hatása

Alkalmazása ajánlott meditációhoz is, mert erősíti a látomásokat. Főként olyan meditációk során lehet segítségünkre, amelyben valamilyen probléma gyökerére szeretnénk jobban rálátni. Az unakit kristály segít felszínre hozni problémáink múltban gyökerező, karmikus okait. Ezáltal támogatja azt is, hogy jobban meg tudjuk érteni a minket gátló tényezőket és segíti a gyógyulást is. Emellett támogatja, hogy a belső működésünket és könnyebben megértsük. A homlokra elhelyezett kő abban is segítséget nyújt, hogy megszabaduljunk a spirituális fejlődésünket gátló tényezőktől. Az unakit kő a meditáció alatt alkalmazva erősíti kapcsolatunkat a Földdel.

Az unakit hatása kapcsolatainkra

Az ásvány emberi kapcsolatainkra is számos pozitív hatással bír. Egyrészt segíti kapcsolataink harmonizálását, másrészt rávilágít azokra a kapcsolódásainkra, amelyek nem vezetnek sehova életünkben. Családon belül és főként a szülő-gyermek kapcsolatban támogatja a generációs nézeteltérések és ellentétek elsimítását. Az unakit hatása segíti a párkapcsolaton belüli önzetlen és támogató légkör megteremtését. Alkalmazásával őszinte és bizalmas légkört tudunk megteremteni mind a baráti, mind a családi kapcsolatainkban.

Az unakit ásvány páratlan hatása távol tartja viselőjét az átkoktól és a fekete mágiától. Emellett segít meglátni az emberek valódi, belső értékeit, amelyek sokszor rejtve vannak.

*Az ásványok, ezáltal az unakit felsorolt hatásai mind feltételezettek és nem helyettesítik a hagyományos, orvosi ellátást.

Forrás