Az igaz szerelem tényleg minden sebet begyógyít?
2022-08-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Számodra mit jelent az igaz szeretet? Gondoskodást, odafigyelést, törődést.

Egy valódi párkapcsolat sosem egyenlő az állandó szomorúsággal, és csalódással. Mégis a számtalan kudarc és konfliktus, a nem megfelelő partnerválasztás elhiheti velünk, hogy a mesébe illő őszinte szerelem nem is létezik, mint ahogyan tökéletes párkapcsolat sem.

De az igazság az, hogy a szerelem és a szeretet tényleg sosem okoz fájdalmat. Csak egy olyan ember tud bennünket megbántani, aki nem is szeret minket, vagy nem tudja, hogyan kell szeretni.

A szerelem kedves, megbocsátó, feltétlen és igaz. Ha eddig még nem találkoztál vele, akkor tovább kell keresned, és nem szabad beleragadnod egy működésképtelen és fájdalmas kapcsolatba.

Különbség van szerelem és fellángolás között.

Először is mindig emlékezned kell rá, hogy a szerelem nem okoz fájdalmat, sem elutasítást, hűtlenséget, féltékenységet és szakítást.

Ha valaki igazán szeret, akkor megtalálja a módját annak, hogy elkerülje a problémákat és boldoggá tegyen. Ha a partnered már nem tesz meg mindent, és inkább szakít Veled, akkor valószínűleg nem érett meg rá, hogy úgy szeressen, ahogyan megérdemled.

Miért mondhatjuk, hogy az igaz szerelem meggyógyít minden fájdalmat?

Mert elfogad olyannak, amilyen vagy.

„Ha nem tetszik a legrosszabb oldalam, akkor a legjobbat meg sem érdemled.” Ez az angol nyelvterületen elterjedt mondás nagyon is igaz. Ha szeretsz valakit, akkor a kevésbé előnyös tulajdonságait is elfogadod, mert azok is hozzá tartoznak, azoktól lesz ő egyedi és megismételhetetlen. Ha valaki szeret, akkor még azt is elnézi Neked, amit Te egyébként utálsz magadban.

Mert a szeretet mindig kedves.

A valódi szeretet épít, bátorít, motivál. Segít jobbá válnod, és nem engedi, hogy idő előtt feladd a céljaidat. Ha a szerelmed megbánt, akkor azonnal bocsánatot is kér, és mindent megtesz azért, hogy jóvátegye tettét.

Ez is érdekelhet! - Hogyan fogadj el egy új, boldogságot ígérő kapcsolatot egy toxikus partner után

Mert mindig megoldja a problémákat

Mindegy, hogy mekkora a baj, a szerelem mindent megold. Lehet az betegség, eltérő anyagi háttér, munkahelyi gondok, vagy bármi, amitől szenvedsz, a partnered mindig ott lesz melletted, és segít a nehézségekből kilábalni.

Mert boldogságot hoz.

Mindannyian nehéz lelki terheket cipelünk. A szerető gondoskodás és odafigyelés viszont segít letenni ezeket, magunk mögött hagyni a múltat, és nyitottan előretekinteni a jövőbe.