Az érzelmileg éretlen férfi 4 tulajdonsága
2018-12-12  /  Szerző:   /   Párkapcsolat A férfiak többsége nagyon nehezen beszél az érzelmeiről, és ha ezt mégis megteszik, akkor nagyon nehezen nyílnak meg a párjuk előtt. A férfiak többsége az érzelmi intimitásra törekszik, hiszen sokan nem érzik kényelmesen magukat a sebezhető pillanataikban. Az érzelmek nehéz kifejezése mögött gyakran az elutasítástól, a sebezhetőségtől való félelem áll, és gyakran attól félnek, hogy ha kitárják a lelküket, már nem lesznek elég jók vagy elég férfiasak a párjuk szemében. Alábbi cikkünkben felsoroljuk az érzelmileg éretlen férfiak 4 tulajdonságát, így már a párkapcsolatotok legelején megtudhatod, hogy a pároddal mennyire fogjátok megérteni egymást érzelmileg.

1. Az érzelmileg éretlen férfi mindig a párját hibáztatja a kapcsolatukban

Mindegy, hogy baráti vagy romantikus kapcsolatról beszélünk, az érzelmileg éretlen férfi soha nem fogja fel, hogy milyen nagy hatása van a kapcsolatra annak, ha érzelmileg nem nyílik meg a társa előtt. Egy ilyen férfi inkább a párja vállára helyezi a felelősséget, amikor pedig a dolgok bonyolulttá kezdenek válni, szép lassan visszavonul.

2. Az érzelmileg éretlen férfi olyan kapcsolatokba megy bele, melyek gyorsan véget érnek

Az érzelmileg elérhetetlen férfiak mindig nagyon siettetik a kapcsolat kezdetét. Minden gyorsan történik és mindez azt a látszatot kelti, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Az olyan romantikus párkapcsolatban, ahol a férfi érzelmileg éretlen, nagyon gyors léptekben egy intimebb irányba fog elmenni a kapcsolat, és nem feltétlenül amiatt, mert csak szexuális kalandokat keres.

3. Az érzelmileg éretlen férfi nem néz szembe a problémákkal

Minden párkapcsolatban vannak kellemetlen helyzetek, melyeket időnként meg kell beszélni. A párkapcsolatban az jelenti a valódi intimitást, ha tudunk beszélni a kényelmetlen igazságokról, a bizonytalanságokról és személyes akadályokról is, melyek problémát okozhatnak a párkapcsolatban. Egy érzelmileg éretlen férfi azonban el fog menekülni az ilyen beszélgetések elől, mert úgy érzi, bizonytalanná és sérülékennyé válik általuk.

4. Az érzelmileg éretlen férfi azt gondolja, neki minden jár

Az érzelmileg éretlen férfiak azt gondolják, hogy mindennek köze van a saját érzelmeikhez, a vágyaikhoz és szükségleteikhez. Azonban ha párkapcsolatban élünk, akkor a hangsúly azon van, hogy miként illesztjük be mindezeket a kapcsolatunkba úgy, hogy ezzel ne csak önmagunknak legyen jó, hanem a párunknak is örömet okozzunk.