Ananásztorta
Hozzávalók kb. 10 szelethez
A tésztához:
-15 dkg étcsokoládé (60%-os)
-2 tojás
-5 dkg margarin
-15 dkg cukor
-1 csomag sütőpor
-18 dkg liszt
-2-3 ek. tej
A krémhez:
-1 nagy doboz ananászbefőtt
-4 ek. cukor
-1 cs. főzős vaníliás pudingpor
-5 dkg margarin
A tetejére:
-10 dkg étcsokoládé (60%-os)
-1 kk. olaj
Elkészítés:
A tésztához az étcsokoládét tálkába tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat habosra keverjük a margarinnal és a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét, a sütőporral elkevert lisztet és kevés tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, beleöntjük a masszát, elsimítjuk és a sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
A krémhez az ananászbefőttet leszűrjük, kipótoljuk annyi vízzel, hogy 3,5 dl legyen. A cukorral felforraljuk, és a kevés hideg vízzel elkevert pudingporral sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a puha margarinnal habosra keverjük. A tetejére való csokoládét tálkába tördelve vízgőz fölött felolvasztjuk, az olajjal összekeverjük.
A tortalapot vízszintesen két lapra vágjuk, az alsót megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét, meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval és hűtőben lehűtjük. A tetejét ananászdarabokkal, ízlés szerint csokoládéforgáccsal díszíthetjük. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
