Ananásztorta
2025-11-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 10 szelethez

A tésztához:

-15 dkg étcsokoládé (60%-os)

-2 tojás

-5 dkg margarin

-15 dkg cukor

-1 csomag sütőpor

-18 dkg liszt

-2-3 ek. tej

A krémhez:

-1 nagy doboz ananászbefőtt

-4 ek. cukor

-1 cs. főzős vaníliás pudingpor

-5 dkg margarin

A tetejére:

-10 dkg étcsokoládé (60%-os)

-1 kk. olaj

Elkészítés:

A tésztához az étcsokoládét tálkába tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat habosra keverjük a margarinnal és a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét, a sütőporral elkevert lisztet és kevés tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, beleöntjük a masszát, elsimítjuk és a sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

A krémhez az ananászbefőttet leszűrjük, kipótoljuk annyi vízzel, hogy 3,5 dl legyen. A cukorral felforraljuk, és a kevés hideg vízzel elkevert pudingporral sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a puha margarinnal habosra keverjük. A tetejére való csokoládét tálkába tördelve vízgőz fölött felolvasztjuk, az olajjal összekeverjük.

A tortalapot vízszintesen két lapra vágjuk, az alsót megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét, meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval és hűtőben lehűtjük. A tetejét ananászdarabokkal, ízlés szerint csokoládéforgáccsal díszíthetjük. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva