Áfonyás hullám
Hozzávalók kb. 25 szelethez
A krémhez:
-5 dl tej
-5 dkg cukor
-1 csomag vaníliás pudingpor
-15 dkg vaj vagy margarin
-10 dkg áfonya a díszítéshez
A tésztához:
-25 dkg vaj vagy margarin
-25 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-4 tojás
-30 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-5 ek. tej
-10 dkg kakaós keksz
-20 dkg áfonya
Elkészítés:
Simára keverünk 1 dl tejet 5 dkg cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a maradék 4 dl tejet, majd a pudingporos keveréket hozzáöntjük, sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztához habosra keverjük a vajat/margarint a cukrokkal, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd a tésztához adjuk, végül még annyi tejet adunk hozzá apránként, hogy még jó sűrű masszát kapjunk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A massza felét közepes tepsibe simítjuk. A másik feléhez összetördeljük a kekszet, a tésztához keverjük, majd a világos tésztára simítjuk. Megszórjuk áfonyával, és a sütőben 20-25 percig sütjük.
A krémhez a maradék vajat habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Habzsákba töltjük, és díszítjük vele a süteményt. A tetejét kirakjuk áfonyával.
Munka: kb. 45 perc