Áfonyás hullám
2023-06-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 25 szelethez

A krémhez:

-5 dl tej

-5 dkg cukor

-1 csomag vaníliás pudingpor

-15 dkg vaj vagy margarin

-10 dkg áfonya a díszítéshez

A tésztához:

 -25 dkg vaj vagy margarin

 

-25 dkg cukor

-1 csomag vaníliás cukor

-4 tojás

-30 dkg liszt

-1 csomag sütőpor

-5 ek. tej

-10 dkg kakaós keksz

-20 dkg áfonya

Elkészítés:

Simára keverünk 1 dl tejet 5 dkg cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a maradék 4 dl tejet, majd a pudingporos keveréket hozzáöntjük, sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A tésztához habosra keverjük a vajat/margarint a cukrokkal, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd a tésztához adjuk, végül még annyi tejet adunk hozzá apránként, hogy még jó sűrű masszát kapjunk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A massza felét közepes tepsibe simítjuk. A másik feléhez összetördeljük a kekszet, a tésztához keverjük, majd a világos tésztára simítjuk. Megszórjuk áfonyával, és a sütőben 20-25 percig sütjük.

A krémhez a maradék vajat habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Habzsákba töltjük, és díszítjük vele a süteményt. A tetejét kirakjuk áfonyával.

Munka: kb. 45 perc