A téli hajápolás 7 aranyszabálya
2021-12-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A tél próbára teszi a hajat: kint hideg, nedves és szeles az idő, bent a szobában pedig meleg és száraz a levegő. Ha szeretnéd, hogy a frizurád ilyen szélsőséges viszonyok között is tökéletes, a hajad pedig egészséges legyen, fogadd meg a következő tanácsokat.

 

1. Vizes hajjal sose

Gyerekkorunk óta tudjuk, hogy télen nem szabad vizes hajjal kimenni, de nem csak azért, mert megfázunk: a nedves hajszálak megfagynak a hidegben, mint a jégcsap, elvesztik rugalmasságukat, és töredezni kezdenek. Mindig szárítsd meg a hajad teljesen, hordj kalapot vagy sapkát.

2. Heti kétszer elég

A túl gyakori hajmosás kiszárítja a hajat. Két hajmosás között legalább három nap teljen el, vagyis heti kétszer elég megmosni. Ha szükséges, a köztes időben szárazsamponnal felfrissítheted a frizurádat.

3. Olajos ápolás

Télen a megfeleleő hidratáltság érdekében használj kókuszolajban, shea vajban vagy argánolajban gazdag hajbalzsamot, hajpakolást. Ezeket akár természetes formájukban is a hajadra kenheted.

4. Ne dörzsöld

Hajmosás után óvatosan csavard ki a hajad, majd pamut- vagy mikroszálas törölközővel itasd fel róla a maradék vizet. Ne dörzsöld! 

5. Kevesebb hajformázás

Vonzó a göndör vagy a tükörsima haj, de jobb, ha télen ritkábban használod a hajvasalót és/ vagy a göndörítőt. A magas hőmérséklet elégeti a hajszálakat, a hajvég töredezni kezd. A hajszárítót is használd minél alacsonyabb fokozaton.

6. Hővédelem

Legyen szó egyszerű hajszárításról vagy hajformázásról, ne feledkezz meg a hővédelemről. A hővédő szpré segít, hogy ne égjenek el idő előtt a hajszálak. Hajad és a fejbőröd hálás lesz érte.

7. Ritkább hajfestés

Bár a lenövés és az ősz hajszálak megjelenése zavaró, ilyenkor télen érdemes ritkábban festetni, szőkíteni – mindekttő nagy „sokk” a hajszálaknak. Moss hajat színmegtartó samponnal, revitalizálja a színt, kevésbé fakul és ragyogó fényt ad. Így meghosszabbítja a két festés közötti időt.

Forrás: Blikk