A pirosító használatának fő szabályai
2020-01-30  /  Szerző:   /   Tudtad-e?, Rúzs

A tökéletes sminkhez hozzátartozik a megfelelő pirosító használata is. Persze egyáltalán nem mindegy, milyen színűt és hogyan, hová visszük fel az arcunkra. Ezen múlhat ugyanis a make-up összhatása. Az alábbi cikkből megtudhatod, mire érdemes odafigyelni, amikor erre a lépésre kerül sor a sminkelés során.

A pirosító olyan fontos lépése a sminkelésnek, mint a megfelelő alapozás. Nélküle a legszebb szemfestési technika vagy a legbravúrosabban rúzsozott száj sem mutat igazán. A pirosító segít üdévé tenni a megjelenésünket és megkoronázni sminket.

Így válasszunk színt

Pirosítóból rengeteg árnyalat létezik, az üde rózsaszíntől kezdve a piroson át egészen a narancsba hajlókig, melyek mind más-más bőrszínhez ajánlottak. A világos – szinte porcelánszerű – bőr szépségét elsősorban a finom barack és lazacos árnyalatok emelik ki. Akinek egész évben napbarnított a bőre vagy alapból kreol, azok számára a rózsás vagy aranyos árnyalatok bizonyulnak a legjobb választásnak. A fakó, sápadt bőrt leginkább a rózsaszín élénkebb árnyalatai szépítik meg, a sárgás tónusú bőrt pedig elsősorban a narancsos és korallszínek keltik életre.

Amikor színt választunk, nagyon fontos, hogy ne az erőteljes, sötét tónusokhoz nyúljunk, hanem azokhoz, amelyek csupán egy-két árnyalattal sötétebbek a saját bőrünknél. Ellenkező esetben a harmonikus összkép helyett bohóc- és maszkszerű hatást fogunk elérni.

Így vigyük fel a pirosítót

Ha megtaláltuk a számunkra legideálisabb színt, meg kell tanulnunk azt is, hogyan vigyük fel azt úgy az arcunkra, hogy a kívánt hatást érjük el vele. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az arc formáját nem a pirosítóval, hanem a bronzosítóval és a kontúrozóval tudjuk módosítani, és a pirosító funkciója leginkább az, hogy üdévé és élettel telivé tegye a megjelenésünket.

Sokan a pirosítót az arccsont egészére viszik fel, pedig csupán a járomcsont tetejére kell belőle tenni. Azt, hogy pontosan hova vigyük fel, úgy tudjuk megállapítani, hogy amikor elmosolyodunk, egy kis „almácska” képződik az orcánkon, amelyen könnyen észrevehető az az ív, ami egészen ezektől az „almácskáktól” indul, és majdnem a fülig tart.

Találjuk el az intenzitást

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy túl sok pirosítót használnak, mások éppen ellenkezőleg: csak alig. A titok a jó ecsetkezelésben rejlik: mártsuk az ecsetet a pirosítóba, majd óvatosan ütögessük le a róla a felesleget. Ezzel a módszerrel tényleg csak annyi por marad rajta, amennyire szükség van.

Ha krémes pirosítót használunk, akkor pedig az ujjbegyünkkel, ütögető mozdulatokkal vigyük fel azt a bőrünkre. Egyszerre inkább kevesebbet használjunk, inkább többször menjünk át a kívánt területen.


Forrás: Activebeauty