A mobilod minden titkod ismeri!
2020-10-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló

Október 22-től már a hazai mozikban a Nyílt titkok (16) című német vígjáték, romantikus dráma

A Nyílt titkok (16) egy héttagú baráti társaság - három nő és négy férfi – rendhagyó vacsorájáról szól. A buli, bár jól indul, akkor vesz nem várt fordulatot, amikor egyikük javaslatára belevágnak egy furcsa játékba. Mindenki kiteszi a mobilját az asztalra és nem számít, milyen üzenet érkezik - bárki elolvashatja és meghallgathatja a telefonhívásokat. De, ami szórakoztató időtöltésnek indul, egyre komolyabb feszültségekhez és sokszor komikus helyzetekhez vezet. Hamarosan már a régóta fennálló kapcsolatok is veszélybe kerülnek a robbanásveszélyes hazugságok és titkok felfedése révén.


Bora Dagtekin legújabb vígjátékában, a Nyílt titkok (16)-ban arra világít rá, hogy az egymáshoz közel álló barátok mennyire keveset tudnak egymásról, mobiltelefonjaik viszont annál többet árulnak el róluk.

A hazai filmkészítők által is feldolgozott sztori (BÚÉK) alapján készült német Nyílt titkok (16) szereposztása is parádés, a filmben többek közt ismét találkozhatunk a hazánkban igen népszerű Fák jú, Tanár úr! (16) című film főszereplőivel, köztük Elyas M'Barekkel és Karoline Herfurthal is.

A film főszereplői is egészen egyedi élményről számoltak be a mozi kapcsán. „A film nagyon vad, nagyon vicces, ugyanakkor drámai és érzelmes is“ – nyilatkozta Karoline Herfurth, míg Jella Haase így látta a filmet: „Mintha egy fortyogó üstöt néznénk az est folyamán, ami végül valamikor ki fog futni.“ Elyas M’Barek hozzáteszi: „A film percről percre lesz egyre nyugtalanítóbb és hajmeresztőbb. Eljön a pillanat, amikor azt kívánjuk: Istenem, add, hogy ne csörögjön többet egyik mobil se! Mindenki, aki a moziban ül, csak hálálkodhat, hogy nem a képernyőn látott baráti társaságban kapott helyet.“

A rendező, Bora Dagtekin  véleménye szerint minden néző viszontláthatja magát a bemutatott baráti társaságban.: „A kettős erkölcs, az intolerancia, a megjátszott boldog élet jelenetről jelenetre foszlik szét előttünk, s mutatja meg magát igazi valójában. Ezért aztán meglepetésszerűen, percről percre változhat az is, hogy a néző éppen kivel azonosul.“ A vallomások és lelepleződések kiváltó oka a játék, ami a nézőben is jóleső döbbenetet okoz. „Rögtön tudjuk, hogy itt most valami robbanni fog!“  – teszi hozza a rendező. „Majdnem mindenkinek van mobiltelefonja, és majdnem mindenkinek vannak titkai is. A filmben azt a témát járjuk körül, vajon mennyire lehet megőrizni a titkokat, vagy mennyire kellene elrejtenünk őket?  Van egyáltalán jogunk ahhoz, hogy mindent megtudjunk a kedvesünkről és a barátainkról? Vajon az emberi méltóság része az is, hogy bizonyos dolgokat megtartunk magunknak?“

A Nyilt titkok (16) 2020. október 22-től látható a hazai mozikban.

A film előzetesét alább nézheted meg: