A fehérjeporok titkai
2022-03-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Minden sejtünk és szövetünk fehérjéből áll. Az életünk nélkülönözhetetlen alkotóeleme, ami nem csak sejtszinten lényeges, hanem tápanyagként is. Regenerálja a szervezetet, optimális PH értéket biztosít, és a hormonképzésben is nagy szerepe van.

A fehérjeporok jópár évtizede jöttek létre elsősorban sportolók, testépítők számára. Akkoriban még a tojásfehérje kivonatából készítették, és tejjel keverve lehetett fogyasztani, mára azonban ez továbbfejlődött, és sokféle fehérje palettájából választhatunk, akár vízzel keverve is fogyaszthatjuk.

A fehérje az izmok táplálásában nagy szerepet játszik, edzések előtt és után, napközben bármikor elő tudjuk segíteni általuk a fizikai fejlődést. Nem csak testileg, de szellemileg is pozitív hatással vannak, ám a bökkenő, hogy nem feltétlenül tudunk csak táplálékból elegendő fehérjét biztosítani a szervezetünknek.

 

És itt jönnek a fehérjeporok.

Manapság a fehérjeporok különböző ízesítésekben kaphatóak, mindenki megtalálhatja a saját maga számára legmegfelelőbbet. A nap bármely szakában ihatod, viszont fontos, hogy figyelj, melyik fehérjék a gyors felszívódásúak, és melyek azok, amiknek idő kell. A gyors felszívódásúakat edzés után idd, a lassúakat pedig a nap bármely szakában, hiszen ezek folyamatos felszívódással több órán keresztül táplálják az izmaid.

Fogyókúra esetén is ajánlott protein shake-eket inni, hogy ne az izomzatodból fogyj. Ne felejtsd el, hogy a testsúlycsökkentés mindenhonnan elvesz pár kilót, a proteinnel viszont elérheted, hogy az izomzatod nőjjön, és csak zsírból fogyj.

A fehérjepor BCAA-val párosítva megkönnyíti az izomzat regenerálódását.

Forrás: Életmódcentrum